Monaco: Schumacher de snelste maar Webber op pole

Mark Webber - Red Bull Racing-RenaultMark Webber - Red Bull Racing-Renault
Het leek er even op of we de oude Schumacher hadden hervonden, de Duitser legde op het circuit van Monaco een perfecte ronde af in 1.13,301 en was daarmee de snelste in Q3 voor Webber en zijn teamgenoot Rosberg. Echter Schumacher zal niet van de pole starten, wegens zijn aandeel in de aanrijding met Senna tijdens de GP van Spanje had de Duitser een straf opgelegd gekregen van vijf plaatsen achteruit op de grid bij de volgende Grand Prix.
Nico Rosberg - MercedesNico Rosberg - Mercedes
Schumacher zal dus als zesde starten en Mark Webber neemt de pole, die zeer belangrijk is op dit smalle circuit, over. Mercedes deed het uitstekend vandaag want Nico Rosberg zal langszij de Australiër van op de eerste lijn starten.  Lewis Hamilton reed weer goed in zijn McLaren om uiteindelijk de vierde tijd te klokken, die hem de derde startplaats opleverde. Zijn teamgenoot Jenson Button verging het heel wat minder goed, de Brit strandde in Q2 en zal pas als dertiende starten. Er werd ook veel verwacht van de Lotus-Renault’s, doch beide wagens geraakten maar nipt in Q1 waar Grosjean de vijfde tijd neerzette en Räikkönen de achtste. Ook voor het eerst sinds langs bereikten de twee Ferrari’s Q1, Massa toonde zich al heel het weekend beter in vorm dan we van hem gewend waren geraakt en pakte de zevende tijd net achter zijn teammaat Alonso.

Kimi Räikkönen - Lotus-RenaultKimi Räikkönen - Lotus-Renault
Wereldkampioen Vettel kon maar niet de goede set-up vinden en moest naar de zachte banden grijpen om door te geraken naar Q1, waar hij dan de rangen afsloot met de tiende tijd. Ook de winnaar van Spanje, Pastor Maldonado geraakte weer in Q3 en reed de negende tijd. Echter ook de Williams rijder kreeg een straf aangesmeerd wegens het hinderen van Perez bij de vrije trainingen en wordt teruggezet naar de negentiende plaats. Perez kende weer een ongelukkige Grand Prix van Monaco, de Mexicaan ging bij het begin van de kwalificaties hard over de boordstenen waarna hij in de vangrails knalde. De wagen die vast stond op de baan zorgde voor een rode vlag situatie.  

Startopstelling:
1. Mark Webber,
2. Nico Rosberg
3. Lewis Hamilton
4. Romain Grosjean
5. Fernando Alonso
6. Michael Schumacher (Pole, maar vijf plaatsen terug)
7. Felipe Massa
8. Kimi Räikkönen
Fernando Alonso - FerrariFernando Alonso - Ferrari
9. Sebastian Vettel
10. Nico Hülkenberg
11. Kamui Kobayashi
12. Jenson Button
13. Bruno Senna
14. Paul di Resta
15. Daniel Ricciardo
16. Jean-Eric Vergne
17. Heikki Kovalainen
18. Vitaly Petrov
19. Pastor Maldonado (Tien plaatsen teruggezet)
20. Timo Glock
21. Pedro de la Rosa
22. Charles Pic
23. Narain Karthikeyan
24. Sergio Perez

Foto's: Georges De Coster


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zaterdag 26 mei 2012 om 23:57


Andere publicaties op Racingworld.be...