Silverstone: Voorbeschouwing Dylan Derdaele

Met een vierde plaats algemeen en de tweede plaats in GT Pro bij de eerste race van het nieuwbakken BRCC (Belgian Racing Car Championship 2012) was Dylan Derdaele (19) zeer tevreden; temeer omdat dit succes werd behaald samen met zijn vader Patric in een Porsche 997 Supercup van het Belgium Racing Team.
“Mijn vader heeft al enkele maanden geen races meer gereden, maar heeft desondanks een sterke prestatie geleverd“, aldus een tevreden Dylan Derdaele na de zware race over drie uren op Circuit Zolder.

Momenteel is de jonge Belg in volle voorbereiding richting de tweede race van de Blancpain Endurance Series in het Engelse Silverstone. Met de SOLECO Porsche 997 GT3-R van Prospeed Competition wil hij een vervolg breien aan het eerste succes (4e plaats) in Italiaanse Monza.

“In Monza regende het gedurende de ganse wedstrijd over 3 uren. Het waren verdomd moeilijke omstandigheden tijdens mijn eerste wedstrijd van het seizoen in de Blancpain Endurance Series in een veld van 55 GT3-wagens. Voor Silverstone ben ik echter zeer positief. Ik ken het circuit in Engeland immers van mijn eerste GT3 race vorig seizoen in de Alpina BMW B6 GT3“!

In Navarra (Spanje) kon Dylan Derdaele onlangs nog een tweedaagse test afwerken met de SOLECO ProSpeed-Porsche 997 GT3-R.

Met 12 punten en de 4e plaats in de tussenstand van het kampioenschap reist Dylan nu af richting Engeland.

“Met Maxime Soulet (B) en Paul van Splunteren (NL) beschikken we over een sterk en homogeen team. Ik heb er alle vertrouwen in“, besluit een zelfverzekerde Dylan Derdaele !

Dylan Derdaele press


   Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 30 mei 2012 om 19:40


Andere publicaties op Racingworld.be...