Video: Truth in 24 II

Audi Sport Team Joest - Audi R18 TDiAudi Sport Team Joest - Audi R18 TDi
Audi heeft een documentaire van meer dan één uur gemaakt over haar calvarietocht naar de zege in Le Mans afgelopen seizoen. Reeds in 2008 gaf Audi de opdracht aan een cameraploeg om een zeer uitgebreide reportage te schieten van de 24 Heures du Mans dat jaar; een editie die overigens gewonnen werd door een bolide van het merk met de vier ringen. Het uiteindelijke resultaat, getiteld Truth in 24, mocht zeker gezien worden en kreeg enorm positieve feedback. Dat heeft Audi doen besluiten om een tweede deel te breien aan de documentaire.
Dat tweede deel gaat voor het grootste stuk over de 24 Heures du Mans 2011, waar Audi alsnog met de zege ging lopen nadat twee van de drie R18 TDI's zwaar crashten en de meet niet haalden. Bij het vallen van de finishvlag had de leidende Audi van "underdogs" André Lotterer, Marcel Fässler en Benoît Tréluyer slechts een handvol seconden over op de eerste Peugeot. Leuk detail is dat de zege eveneens de eerste overwinning was in Le Mans voor een pitcrew met een vrouwelijke ingenieur aan het hoofd, Leena Gade.

Ons advies is dus simpel: zet je ergens comfortabel neer en geniet in de aanloop naar de 24 Heures du Mans 2012 van de 83 minuten High Definition video van Audi voorzien van commentaar van Jason Statham, onder meer gekend van de Transporter films!Foto/Video: Audi Motorsport


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in 24H du Mans
op donderdag 31 mei 2012 om 16:50


Andere publicaties op Racingworld.be...