Silverstone: Voorbeschouwing Bert Longin

De Blancpain Endurance Series is één van de meest spectaculaire en hoogstaande autosportcompetities in Europa. Meer dan 50 Porsche, Ferrari, McLaren, BMW en andere exclusieve merken werken vijf races van drie uur op diverse F1-omlopen af, met als kers op de taart de 24 Uur van Francorchamps, einde juli. Vorig jaar werd Bert Longin er vice-kampioen en tijdens de winter verhuisde de Leuvenaar van Audi naar BMW, met opnieuw sterke ambities. Dit weekend start hij in Silverstone in de tweede manche van het kampioenschap.
Bert Longin is aan een drukke autosportzomer begonnen, met afgelopen weekend de Benelux Supercar Challenge op de Duitse Nürburgring en komend weekend de tweede manche van het EK Uithouding op de F1-omloop van Silvertone. "En ik ben woensdag bovendien nog met het Marc VDS BMW-team gaan testen op de omloop van Snetterton in Engeland, waarna ik terug naar huis reed, om vrijdag weer naar Engeland te rijden. De test verliep bijzonder goed en dat geeft me vertrouwen. Ik heb, net als mijn teamgenoten veel gereden en we staan weer een stuk verder. Ik heb op dit ogenblik een drukke agenda, maar door het feit dat ik zoveel kilometers kan afmalen, voel ik me bijzonder goed en kijk ik de race met vertrouwen tegemoet."
 
In Silvertone wacht Bert Longin, die de Marc VDS BMW Z4 deelt met de Nederlandse routinier Mike Hezemans en de Zwitserse belofte Henri Moser, een dubbele revanche. "Klopt, vorig jaar, tijdens de laatste race van het EK in Silverstone, kende ik er een minder weekend en het resultaat van de opener van dit seizoen, in Monza, was voor ons ook niet zo goed. Het hele team, niet alleen ik of de andere rijders, maar werkelijk iedereen, wil revanche. Zondagnamiddag moeten we vooraan finishen en ik ben er ook van overtuigd dat het absoluut kan. Het team van Marc VDS is dermate professioneel en ze zijn zo met hun vak bezig, dat het eigenlijk niet meer kan of mag misgaan." 

Bert Longin press


   Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 31 mei 2012 om 17:49


Andere publicaties op Racingworld.be...