Spa Races: Voorbeschouwing van de organisatoren

Start BRCC Long Race te Circuit ZolderStart BRCC Long Race te Circuit Zolder
De meningen over de geboorte van het Belgian Racing Car Championship waren unaniem: knap werk! Met 16 auto's voor de twee Short Races en 27 voor de Long Race presteerde de kern van Kronos Events het om op een kleine maand tijd een nieuw kampioenschap op de been te brengen!
Bovendien was de zon van de partij en kregen we zowel in de Short Races als de Long Race een ongemeen boeiende strijd te zien voor de eindoverwinning. In de geschiedenisboekjes van het Belgisch Omloopkampioenschap staat Hans Thiers alvast voor eeuwig op een belangrijke plaats: hij genoot de eer om de allereerste race van het BRCC achter zijn naam te schrijven. Fred Bouvy en het duo Kurt Mollekens-Yves Weerts waren de andere, even verdienstelijke laureaten van de eerste Belgian First Races op Circuit Zolder.
 
“Het moet inderdaad allemaal goed zijn geweest, want zowat alle deelnemers van onze eerste meeting tekenen present voor de tweede afspraak van het BRCC, “ stelt Jacky Andrzejewski, General Manager van Kronos Events. “Voeg daar nog enkele nieuwkomers aan toe en we komen al vlug aan een veertigtal auto’s voor de komende BRCC Spa Races op het Circuit van Spa-Francorchamps.”
 
Zoals al eerder werd onderstreept, houdt men bij Kronos Events ervan om de meningen te delen en de vraag om na deze eersteling van het BK Circuit input te krijgen van alle deelnemende partijen, viel niet in dovemansoren.
 
“Wij hebben de deelnemers nodig om de startvelden te bevolken en het BRCC verder uit te bouwen, maar om dat te verwezenlijken is inspraak evenzeer van belang en wij zijn dan ook zeer tevreden dat wij zodanig veel reacties kregen van rijders, teamverantwoordelijken, “ klinkt het nog bij Kronos Events. “Heel veel felicitaties, schouderklopjes – dat doet deugd -  maar ook opmerkingen van allerlei aard, waarmee wij uiteraard in de mate van het mogelijke rekening zullen houden om het BRCC verder te verbeteren en nog te versterken. Want, wij hebben nu één veldslag gewonnen, maar we gaan zeker niet op onze lauweren rusten. Er wacht ons nog heel wat arbeid.”
 
Doordat de Audi R8 van Mollekens-Weerts als enige deelnemer aantrad in de categorie GT Pro Evo, scoorden de winnaars van de Long Race geen punten en zijn Fred Bouvy en Christian Kelders de leiders in het Long Race-kampioenschap. Franse rijders Gomez-Gomez-Poitevineau zijn daar tweede, voor Dylan en Patric Derdaele.
 
“Virtueel waren wij dus 3de op het podium van de Long Race,”  lacht Limburger Patric Derdaele, verwijzende naar het wegvallen van de Audi. “Wij waren tevreden dat we voor eigen publiek terug aan de slag konden en vooral zoon Dylan toelieten verder kilometers te verorberen en ervaring op te doen. Ikzelf had het redelijk zwaar in deze eerste race van het jaar, na bijna tien maanden niet meer gereden te hebben.”
 
Patric is een oudgediende van de Belgische circuits en een man van vele oorlogen.
 
“Het was voor ons een plezierig weekend, er heerste een goede sfeer en dat kan alleen maar verbeteren. Ook op de piste. Daarom lijkt het mij verstandig om de technische wedloop voor te zijn en té krachtige auto’s op één of andere manier af te stoppen. De toeschouwers hebben geen boodschap aan een auto die van bij de start wegspurt en solo voor de zege gaat. Wij gaan voor de overwinning en dat kan alleen maar als iedereen met gelijke middelen vecht.  Als dat het geval zal zijn, ben ik er dan ook van overtuigd dat nog andere teams de stap zullen zetten en ons op de piste zullen komen vervoegen.”
 
Na de eerste meeting van het BRCC leiden ook Fred Bouvy en Christian Kelders in de punten van het Short Races-kampioenschap, voor Philippe Stéveny & Iain Dockerill, Hans & Frank Thiers, Jean-Christophe Montant en het duo Roberto Nale & Pascal Courrier. In het Belgisch getint tussenklassement van de Short Races valt meteen de 2de plaats op van Brit Iain Dockerill, een vaste waarde op het autosporteiland bij uitstek, die ploegvormt met KIA-dealer en uittredend kampioen Philippe Stéveny.
 
“Ik was aangenaam verrast door het algemene niveau van het BRCC en dat gold zowel op de piste als nadien in de paddock,” klonken de lovende woorden van de Brit. “Ik ben dan ook geheel gewonnen voor de formule van het BRCC met de combinatie van Short en Long Races.”
 
Afspraak op 8, 9 en 10 juni voor de BRCC Spa Races met twee Short Races vanaf 10u50 en een avondlijke Long Race van 180 minuten op zaterdag 9 juni en, niet te vergeten, de start van de BE Trophy op zondag 10 juni met een 6 uursrace.

Tekst & foto: Kronos Events press


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 01 juni 2012 om 14:26


Andere publicaties op Racingworld.be...