Racingworld.be zoekt schrijftalent!

Mediacenter te Circuit ZolderMediacenter te Circuit Zolder
VZW 24u.be, het beheersorgaan achter onder meer het Internet-magazine Racingworld.be, is op zoek naar redacteurs/journalisten met een scherpe pen. We zoeken enthousiaste mensen die zich op regelmatige basis willen inzetten voor verslaggeving van diverse disciplines in de autosport op circuit. Heb je een hart voor autosport en beschik je daarnaast ook over een flinke portie journalistieke feeling? Neem dan zeker contact met ons op!

Wat vragen we?

Een gegarandeerd engagement; wat dus wil zeggen dat we op je kunnen rekenen. Je deinst er niet voor terug om mensen aan te spreken en ziet het als een uitdaging om eigen nieuws te brengen. In samenspraak met de hoofdredacteur beslis je welke persconferenties je bezoekt en welke achtergrondartikelen je kan opstellen.

Een zekere affiniteit met de onderwerpen die je verslaat is vereist, maar VZW 24u.be ondersteunt je om te groeien in je job. Ervaren medewerkers staan klaar om je de knepen van het vak te leren, indien nodig. Belangrijkste troef is dat je je kennis foutloos in een tekst kan gieten.

Journalistiek vergt een grote mate aan discipline en zekerheid. Als bezoeker van Racingworld.be wens je op gezette tijden een waarheidsgetrouw artikel te lezen; minstens na elke race en gedurende het ganse seizoen. Moet je een keertje verstek laten? Dan zoeken we in samenspraak met de hoofdredacteur natuurlijk naar een geschikte oplossing!

Kort gezegd: je taak omvat de opvolging van één (of meerdere) kampioenschap(pen) gedurende het gehele seizoen. Je volgt de wedstrijden en brengt tijdens, of kort na de race, een uitgebreid verslag. Natuurlijk krijg je ook de kans om zelf contact te nemen met de piloten en teams om de nodige achtergrondinformatie te verzamelen en hun commentaren te noteren, voor en na de race. Aantoonbare journalistieke ervaring en een relevante opleiding worden beschouwd als een pluspunt.

Wat bieden we je?

VZW 24u.be zorgt dat je jouw werk in een optimale omgeving kan uitvoeren. Afgelopen jaar investeerden we zwaar in een nieuwe website, gebouwd op maat van onze bezoekers en eenvoudig in gebruik voor onze medewerkers. Publiceren van teksten en toevoegen van foto's is een fluitje van een cent; wij voorzien evenwel een korte opleiding om je zonder zorgen bliksemsnel up to speed te krijgen. In de mate van het mogelijke en indien nuttig, verzorgen we een persaccrediatie die je toelaat nieuws vanop de eerste rij te vergaren. Afhankelijk van de serie die je volgt, zorgen we eveneens voor eventuele tussenkomst in verplaatsingen naar het buitenland.

Ben je geïnteresseerd?

Neem ogenblikkelijk contact op voor een gesprek! Jouw contactpersoon is Patrick Hendrickx, telefonisch te bereiken via +32 478 803 204 of per e-mail naar patrick@24u.be.

Foto: Niels Vaeck


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 04 juni 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...