Spa: Formule Renault 2.0: Vandoorne niet tevreden ondanks nieuw podium

Stoffel Vandoorne - RACB National TeamStoffel Vandoorne - RACB National Team
In het kader van de World Series by Renault werd vandaag de tweede race voor de Eurocup Formule Renault 2.0 verreden. In tegenstelling tot de race zaterdag die plaatsvond onder een stralende zon, moest er nu gereden worden bij hevige reden wat voor de nodige crashes zorgde. Stoffel Vandoorne kon onder deze moeilijke omstandigheden de derde plaats pakken, maar aangezien Kvyat de race won, loopt de Rus verder uit in het kampioenschap.
Onder helse weersomstandigheden had Vandoorne in zijn kwalificatiereeks de tweede tijd geklokt wat hem vooraan het veld bracht voor de race. Op de derde startplaats stond kampioenschapleider en grote rivaal van Vandoorne voor de titel, Daniil Kvyat. De Rus nam een bliksemstart en greep snel de leiding voor Vandoorne, terwijl de pole-man Pizzitola in de fout ging. De slechte zichtbaarheid leidde er echter toe dat verschillende wagens op het rechte stuk naar Combes op elkaar inreden en de koers moest gestopt worden met code rood. Bij de herstart was Kvyat Vandoorne weer te snel af en bovendien liet de Belg zich in de La Source bocht verrassen door Jake Dennis. De regen maakte inhalen tot een hachelijke situatie zodanig dat de posities vast lagen, bovendien maakte een hevige sortie van Riberas een vroegtijdig einde aan de race. Derde plaats dus voor Vandoorne en een tweede podium dit weekend na zijn tweede plaats op zaterdag. Toch kon de Belg niet helemaal tevreden zijn, want niets minder dan de overwinning in eigen land was zijn doel en bovendien hoopte hij dichter bij de Rus Kvyat te komen in het kampioenschap. Deze laatste loopt dankzij zijn overwinning echter nog meer uit.

Schothorst won opnieuw de race voor de Mégane  Eurocup terwijl bij de Formule Renault 3.5 de overwinning ging naar Kevin Magnussen.

Foto: RACB


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 03 juni 2012 om 23:11


Andere publicaties op Racingworld.be...