Silverstone: Reacties na de race (deel 2: rijders van Belgische teams)

ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3-R voor Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3-R voor Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Xavier Maassen (ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3-R): “Ik denk dat we hier een vervolg zagen van de laatste stint in Monza. Op een opdrogende, maar vettige piste hebben we het moeilijk om grip te vinden. We hebben allemaal het maximum gegeven, het team leverde voortreffelijk werk in de pitlane, maar het waren gewoon niet onze omstandigheden. Meer zat er echt niet in. Het is toch onwaarschijnlijk dat we twee races op rij een opdrogende omloop hebben... Ik neem aan dat we begin juli in Paul Ricard wel op mooi weer mogen rekenen, dat is toch echt meer ons ding.”

Mike Hezemans (Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3): “Ik had een probleem in de eerste ronde en wist niet was er aan de hand was. Even dacht ik aan de tractiecontrole. Iemand ging me voorbij en dan trad het probleem opnieuw op. Deze keer sloeg de motor af, een elektrisch probleem, vermoed ik. Uiteindelijk kreeg ik hem dan toch opnieuw aan de praat. Ik kon 25 minuten lang rijden tot het probleem opnieuw opdook, en deze keer was het voorbij. Ik vond dat ik goed reed: ik had maar één rondje zonder verkeer kunnen trekken, en toch maakte ik veel tijd goed en zette de snelste tijd neer. Dan toch heel positief, was dat.”

Dennis Retera (KRK Racing - Mercedes SLS AMG GT3): “Net als mijn collega rijders op de #13 werd ook ik al snel geconfronteerd met een gebrek aan grip. Ik heb er toch geprobeerd het beste van de maken maar het was een moeilijke stint. Wat de oplossing zou kunnen zijn weet ik niet maar ik hoop dat we er wel uitkomen want de 24u van Francorchamps worden ook vaak gereden onder wisselvallige omstandigheden.”

Christopher Mies (Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra): “Beide wagens deden het prima, maar het was niet zo gemakkelijk om posities te winnen. Er was veel verkeer en van zodra je afweek van de ideale lijn, was het opletten geblazen.”

Karl Wendlinger (KRK Racing - Mercedes SLS AMG GT3): “Ik ben toch wel wat ontgoocheld omdat het potentieel aanwezig was om een goed resultaat neer te zetten. Tijdens de prekwalificaties waren we de snelste van het pak en met die speed tijdens de kwalificaties had een start op de eerste of tweede rij er zeker in gezeten. Maar ik had slechts één rondje om een tijd neer te zetten waardoor we dus met de 8ste tijd tevreden moesten zijn. Koen deed het vandaag voortreffelijk in de regen, Anthony en ik hadden enorm veel problemen met de grip op de opdrogende baan. Na mijn pitstop ben ik opnieuw langs de box moeten rijden omdat de deur niet dicht was. Wat de oorzaak van het ontbreken van grip in opdrogende omstandigheden is weet ik eigenlijk niet. Het een vraagteken en alleszins een werkpunt voor de toekomst.”

Foto: ProSpeed Competition


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in BES
op maandag 04 juni 2012 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...