Superstars Series: Mugello: Andrea Larini en Francesco Sini als onverwachte winnaars

Sandro Bettini - BMW M3 E92Sandro Bettini - BMW M3 E92
Met Andrea Larini (Mercedes) en Francesco Sini (Chevrolet) kende de Superstars Series twee nieuwe winnaars dit seizoen. Johnny Herbert eindigde tweede in de eerste race en Stefano Gabellino in de tweede race; een vierde en zevende plaats waren voor Johan Kristoffersson voldoende om de leiding in het kampioenschap te behouden. Het weekend werd vooral gekenmerkt door een megacrash in de eerste bocht van race 1 waarbij onmiddellijk vijf wagens geëlimineerd werden.
De dominante overwinningen van de Audi RS5 hadden de organisatie er toe aangezet om de wagen te bedenken met 100 kg extra gewicht en de motor van luchtrestrictors te voorzien, terwijl BMW (-20 kg), Mercedes (-15 kg) en Maserati (-10 kg) allen gewicht mochten wegnemen. Resultaat was dat de Audi’s niet meer vooraan stonden na de training en we een volledige BMW eerste lijn kregen met Biagi en Bettini. Lang konden beide BMW rijders niet van hun ideale uitgangspositie profiteren, in de eerste bocht ging het grondig mis, Bettini vloog letterlijk tegen de wagen van Biagi, die Zurcher met zich meepakte.  Na het optrekken van het stof bleken dat buiten de drie vernoemde rijders ook Morbidelli en Boffo uit de race lagen. De safety-car kwam op de baan en plaatste zich voor Larini die nu leider was. Bij de herstart behield Larini de leiding terwijl Liuzzi voorbij Herbert naar de tweede plaats ging. Liuzzi zou later nog verder afzakken en na Herbert ook het duo Gabellini en Kristoffersson voorbij moeten laten gaan. Johnny Herbert probeerde op het einde Larini nog te passeren maar de Italiaan kon ondanks een kapotte uitlaat stand houden tot aan de meet.

Uitslag race 1:
1. Andrea Larini (Mercedes)
2. Johnny Herbert (Maserati)
3. Stefano Gabellini (BMW)
4. Johan Kristoffersson (Audi)
5. Vitantonio Liuzzi (Mercedes)
6. Massimo Pigoli (Jaguar)
7. Fransesco Sini (Chevrolet)

Op de startgrid van race 2 ontbraken Morbidelli en Bettini wiens wagens niet op tijd hersteld geraakten. Pole-man Ananda Mikola nam de kop voor Sini, Pigoli, Liuzzi en Larini. Larini rukte op en passeerde Liuzzi maar ramde dan de wagen van Pigoli, wat voor beiden de opgave betekende. Johnny Herbert kon hen niet ontwijken en moest eveneens zijn wagen aan de kant zetten. Sini kon Mikola voorbij gaan terwijl de BMW’s van Gabellini en Biagi oprukten en op het podium eindigden. Mikola werd vierde voor merkgenoot Liuzzi.

Uitslag race 2:
1. Fransesco Sini (Chevrolet)
2. Stefano Gabellini (BMW)
3. Thomas Biagi (BMW)
4.  Ananda Mikola (Mercedes)
5. Vitantonio Liuzzi (Mercedes)
6. Mauro Cesari (Maserati)
7. Johan Kristoffersson (Audi)

De volgende wedstrijd van de Superstars Series vindt over een kleine maand plaats op de Hungaroring.

Foto: Superstars Series


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 05 juni 2012 om 06:30


Andere publicaties op Racingworld.be...