Slovakiaring: Geen Peter Kox en Maxime Martin

Peter Kox en Maxime Martin geven verstek voor de volgende meeting van het FIA GT1 wereldkampioenschap. Beide rijders hebben dit weekend namelijk verplichtingen in een ander kampioenschap met GT3-wagens, namelijk de ADAC GT Masters, welke op hetzelfde ogenblik haar tenten opslaat op de Sachsenring. Daarnaast zouden we ook in Slovakije de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 nog niet aan het werk zien.
Peter Kox zal bij Reiter Engineering vervangen worden door thuisrijder Stefan Rosina. Rosina was al eens actief in het WK GT1 toen hij in 2010 een race in Brno betwistte op de Phoenix Racing Corvette met Marc Hennerici. De Slovaak wacht alleszins een zware taak, want teambaas Hans Reiter is allerminst tervreden met de huidige gang van zaken. "De lessen uit Navarra zijn duidelijk. Onze pitstops waren een ramp en onze starts niet goed genoeg", aldus de Duitser.

Ook Maxime Martin zal de vierde meeting in het WK GT 2012 niet bijwonen. Wie hem zal vervangen, is op dit ogenblik nog niet duidelijk, al gaf onze landgenoot wel een ander interessant nieuwtje mee. "We zouden de nieuwe wagen (de Aston Martin Vantage GT3 nvdr.) in Algarve moeten hebben, dus hopelijk kunnen we onze progressie verderzetten en gestaag opklimmen in het veld wanneer onze nieuwe wagen effectief geleverd is." De laatste tijd circuleren er enkele berichten dat de nieuwe Aston Martin reeds in Slovakije haar entree in het WK GT1 zou maken, maar er heerst daaromtrent echter onduidelijkheid. Patricia Kiefer, bij SRO momenteel verantwoordelijk voor business development en in het verleden aan het stuur van het WK GT1, gaf al aan dat er weinig waarheid in die berichtgeving schuilt, "ik vrees dat dat slechts geruchten zijn", aldus Kiefer.

Foto's: Martijn Wouters


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in GT1
op woensdag 06 juni 2012 om 06:17


Andere publicaties op Racingworld.be...