Bescherm uw tickets voor de editie 2012 van... het licht

Bij Audi Sport Team Joest geraakte iedereen ogenschijnlijk binnenBij Audi Sport Team Joest geraakte iedereen ogenschijnlijk binnen
Opmerkelijk nieuws voor al wie een ticket heeft voor de 24 Heures du Mans later deze maand. De toegangsbewijzen worden namelijk zwart wanneer ze enige tijd worden blootgesteld aan zonlicht, waardoor ze niet langer gescand kunnen worden. De ACO heeft de zaak onderzocht en toegegeven dat er wel degelijk een probleem bestaat. De oorzaak van het probleem zou liggen bij de leverancier van de tickets welke een verkeerd soort papier gebruikt heeft bij het drukken.
Het kwaliteitsprobleem kwam aan het licht tijdens de testdag afgelopen week en is helaas van toepassing op zowat alle tickets; normale toegang, parkeerkaarten en camping. ACO geeft de raad om de tickets niet in de zon te houden of bloot te stellen aan hitte. Daarnaast raadt de organisatie aan om de toegangsbewijzen niet in de wagen achter te laten of achter de voorruit te leggen en ze enkel boven te halen bij controles.

Deelnemers Le Mans 2012Deelnemers Le Mans 2012
Het is evenwel mogelijk om dankzij de nummers van de barcode de tickets alsnog te localiseren in het computersysteem. Hierdoor kunnen de tickets alsnog vervangen worden voor zij die dat wensen. Er zullen zeven plaatsen voorzien worden om de tickets te laten valideren en herdrukken. De locaties zijn open van maandag tot en met zondag, telkens van 8.00 tot 18.00; op zondag sluiten ze om 14.00. Daarnaast zal er buiten die uren ook omgewisseld kunnen worden aan het onthaal Plis en Attente welke zich situeert aan de rotonde vlakbij het Centre des Expositions du Mans buiten het circuit. De zeven locaties waar u uw tickets kan omruilen zijn:
  • Algemene Welcome (ticket office) aan de rotonde bij het Parc des Expositions
  • North entrance
  • South entrance
  • East entrance
  • Annex entrance
  • Beauséjour entrance
  • The sporting module (hoofdgebouw voor de pits)

Zij die buiten deze uren nog informatie willen, kunnen terecht tussen 9.00 en 18.00 op het nummer +33 2 43 40 2012.

Foto: Audi Motorsport


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in 24H du Mans
op woensdag 06 juni 2012 om 06:42


Andere publicaties op Racingworld.be...