BE Trophy: Spa Races: Voorbeschouwing van de organisatoren

Met vier titels op zijn naam, is Michel Simul een van de referenties in het kleine wereldje van de Be Trophy. De Luikenaar is een van de steunpilaren van het Colson Racing. Zondag zal hij in Spa-Francorchamps de kleuren van het team verdedigen samen met Philippe Systermans en nieuwkomer Cédric Bollen. Michel Simul is vastbesloten om een bijkomende lijn toe te voegen aan zijn palmares, dat ook nog… vijftien titels op twee wielen bevat: « 350cc, 500cc, 600cc, 750cc, Open : ik heb in bijna alle categorieën gewonnen, » herinnert Michel zich, waarbij hij zelfs bijna zijn overwinningen in de 24 Uren van Le Mans en Luik aan het stuur van een officiële Kawasaki en Suzuki over het hoofd zag!
De getalenteerde motoracer stapte over naar de autosport toen de Belgische kampioenschappen te duur werden: « De vereiste budgetten waren buitensporig in verhouding met het niveau van de competitie. Mijn sponsors van destijds stapten over naar een discipline waar men toen over begon te spreken en ik ben hen gevolgd. Sindsdien, met ondertussen een tiental seizoenen op mijn actief, maak ik deel uit van de vaste waarden van de Be Trophy. Ik kijk ongeduldig uit naar de eerste race van 2012. »
 
De sportman in hart en nieren is de vijftig gepasseerd, maar hij is een perfect voorbeeld van waar de Be Trophy voor staat: « De verhouding prijs/plezier is onklopbaar! Tijdens de race moet je tot het uiterste gaan in de strijd met kleppers uit andere categorieën, zoals Frédéric Bouvy, Philippe Stéveny, Pierre-Yves Rosoux en Edouard Mondron, maar ook met getalenteerde specialisten van deze formule zoals Manu Nava, Gilles Debrus, Eric Gressens, enz. Eens de geblokte vlag gevallen is, blijft er van die rivaliteit echter niets meer over. In de paddock wordt er gelachen samen met de andere toffe kerels. Niemand heeft vedettenallures en we zijn er om ons te amuseren als een groep kameraden. Die "feeststemming", die volgens mij essentieel is, leek de voorbije jaren een beetje verdwenen. Dit weekend gaan we terug voor de ambiance zorgen! »
 
De eerste manche van 2012, zondag verreden over 360 minuten (start om 12u00), kondigt zich explosief aan. De meeste titelkandidaten zijn van de partij. Naast de kampioenen Simul-Systermans-Bollen (Colson Racing) en hun teamgenoten Crosset-Gressens (Amusement Park), kijken we uit naar de tijden van Bouvy-Coens-Kelders-Jussy (e-Race), Dockerill-Ferrier-Stéveny (Chad Racing), Quede-Abrams (AC Motorsport), Viron-Richard-Engish-Orgeval (Delahaye-Rétrodor), Bouillon-Tavernier-Van Oppens (McDonalds Racing), Nava-Debrus-Debrus-Gernaey (Acome Racing), Da Palma-Jacques-Rizzo-Close (Race in Lux), Mondron-Mondron-Mondron (Kronos Racing) en Magnoni-Portatadino-Piron (Luca Magnoni).
 
« De plaatsen zijn duur en het zal afhangen van de details, zoals de pitstops, » besluit Michel Simul. « We zullen ons des te beter amuseren! Dat kan een aantal teams die nu nog twijfelen over de streep trekken om erbij te zijn in de 3000 KM in juli. »
 
Nog een belangrijke verduidelijking: om geen invloed te hebben op de strijd, zal de Be Cox nr. 63 van Kronos Racing het ganse seizoen transparant zijn en dus geen punten scoren in het kampioenschap.
 
Challenge GT2i : een nieuwigheid die de deelnemers zullen waarderen!
 
Na de Michelin Award in het BRCC, lanceert Kronos Events vanaf de eerste meeting van de Be Trophy een Challenge die de deelnemers unaniem zullen kunnen waarderen. Na elke race zullen drie winnaars via lottrekking gekozen worden uit de teams die geklasseerd zijn tussen de 5de en de laatste plaats in de uitslag. De gelukkige winnaars krijgen een aankoopbon van 100 € te besteden aan producten van GT2i. In het kader van de 3000 KM, zal de bonus van de Challenge GT2i nog groter zijn, want dan zullen vijf bonnen van 300 € toegekend worden per lottrekking!
 
GT2i is de Franse marktleider op het vlak van producten voor gemotoriseerde sporten, zowel voor amateurs als professionals. Het bedrijf is elk weekend aanwezig op tal van evenementen, zowel circuitraces als rally's. Op meer dan twintig jaar tijd heeft GT2i een ruim gamma producten opgebouwd met een ongeëvenaarde verhouding prijs/kwaliteit, zowel voor de veiligheid van de piloten als voor het verbeteren van de prestaties van hun bolides met een strikt respect voor de reglementen.

Kronos Events press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 07 juni 2012 om 10:53


Andere publicaties op Racingworld.be...