Spa Races: Euro Racecar: Twee Belgische overwinningen

Ander Vilarino / Marc DuezAnder Vilarino / Marc Duez
In het kader van de races voor het BRCC kampioenschap op Spa vonden er ook races plaats van de Legend Cars en de Euro Racecar Series. Deze laatste serie, het enige door de NASCAR officieel erkende Europese Touring Car kampioenschap, maakte zijn debuut op Belgische bodem. Verleden jaar hadden zich bij de BTCS race in het kader van de 25H Fun Cup al twee stockcars ingeschreven als verkenning op een eventuele race op het circuit van Spa en dit jaar was het dan zo ver; de ondertussen van Frans naar Europees gegroeide serie maakt zijn officiële debuut in de Ardennen.
Er werden in totaal drie races verreden, twee sprintraces op zaterdag en één endurance race, die eigenlijk een aaneenschakeling van twee sprintraces is met wissel van piloot, op zondag. Met Martin Van Hove, Christophe de Fierlant en Nathalie Maillet hebben we enkele Belgen die op regelmatige basis deel nemen aan de races. Maar voor de races op Spa werden zij vervoegd door Loïc en Cédric Deman en niemand minder dan Marc Duez. En de Belgen hebben zich op positieve wijze laten opmerken dit weekend door niet minder dan tweemaal als eerste over de lijn te komen.

Loïc DemanLoïc Deman
Werd de Sprint Elite race nog gewonnen door de grote specialist van de serie, de Spanjaard Ander Vilarino, dan ging de overwinning in de tweede sprint race, de Open race, naar onze landgenoot Loïc Deman. Martin Van Hove, die in beide races aan de start kwam, eindigde tiende en vierde; Cédric Deman werd in de Open race zevende. In de endurance race ging de overwinning bij de eerste heat, gereden door de elite piloten, naar Romain Ianneta voor Ander Vilarino. Deze laatste had als tweede rijder voor deze race Marc Duez gevraagd, die graag op de uitnodiging inging. Duez kweet zich met glans van zijn taak en won de tweede heat voor Eurocar specialisten Vincent Gonneau en Gérald Cormon.


Foto's: Niels Vaeck


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 12 juni 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...