Newsflash: Toyota neemt de leiding over!

Toyota Racing - Toyota TS030 HybridToyota Racing - Toyota TS030 Hybrid
Wat niemand had voorspeld voor aanvang van de wedstrijd, is waarheid geworden. Toyota heeft luttele seconden voor de kaap van vijf uur wedstrijd de algemene leiding in de etmaalrace overgenomen van Audi. Op de rechte lijn van Hunaudieres ging de Toyota met Nicolas Lapierre aan het stuur voorbij aan de leidende Audi van Benoît Tréluyer. Net na de remzone pareert Tréluyer de aanval, maar enkele hectometers verder gaat de Toyota opnieuw voorbij aan de Audi.
Bij Audi is men niet verbaasd, zo verhaalt Loic Duval. "We waren meenden het wanneer we op donderdag en woensdag zeiden dat Toyota competitief is. Ze hebben enorm veel koppel bij het uitsturen van een bocht en kunnen bij het dubbellen eenvoudig wegrijden. We weten niet hoe lang ze dit tempo kunnen aanhouden. "

Update 20:17
Tijdens de neutralisatie ten gevolge van de zware crash van Anthony Davidson komen zowel de leidende Toyota als de Audi bestuurd door Tréluyer binnen. Wanneer de wagens de pits opnieuw verlaten, zijn hun posities gewisseld en is de Audi R18 ultra Quattro opnieuw bij af.

Foto: Toyota Motorsport GmbH


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in 24H du Mans
op zaterdag 16 juni 2012 om 19:59


Andere publicaties op Racingworld.be...