Newsflash: Audi R18 ultra van Romain Dumas in de muur

Audi Sport Team Joest - Audi R18 ultraAudi Sport Team Joest - Audi R18 ultra
Romain Dumas heeft bij het dubbelen van een tragere Porsche zijn Audi R18 ultra in de muur geparkeerd aan de eerste chicane op de Hunaudieres. De wagen is zwaar beschadigd aan de rechtervoorkant en wanneer de baanposten de Audi uit de bandenstapel halen, stapt Romain Dumas uit en begint als een bezetene het kapotte bodywerk van de wagen te trekken. Eenmaal de hele voorkant van de Audi eraf gehaald is, stapt Dumas terug in, ondanks de aanwijzigingen van de baanposten. Vervolgens hinkt de R18 terug naar de pits, met grote schade aan de ophanging rechtsvoor.
Audi Sport Team Joest - Audi R18 ultraAudi Sport Team Joest - Audi R18 ultra
Het blijft afwachten wat de wedstrijdleiding van dit bizarre manoeuvre vindt, zeker als het na enkele minuten bijna nog harder foutloopt wanneer Tom Kristensen aan boord van de #2 e-tron Quattro bij het dubbelen van een Ferrari de trage R18 ultra van Dumas maar nipt kan ontwijken...

Update 20:20
Volgens een verklaring van Audi lag er bij de eerste chicane wat olie. De ophanging en de vloer moesten gerepareerd worden, maar het kostte de meccano's meer tijd dan verwacht om de restanten van de beschadigde ophanging te verwijderen. Men is alleszins verbaasd dat Dumas überhaupt nog de box heeft bereikt met dergelijke schade.



Foto: Audi Motorsport & Georges De Coster


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in 24H du Mans
op zaterdag 16 juni 2012 om 19:45


Andere publicaties op Racingworld.be...