Verslag na 6 uur: Race geneutraliseerd na ongeluk van Davidson

Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattroAudi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
De race is nu al bijna een uur geneutraliseerd met een safety car na het ongeluk van de Toyota #8. De wedstrijdleiding gaf aan dat er nog minstens een kwartier tijd nodig zal zijn om de gebogen vangrail te vervangen. De strijd tussen de Audi #1 en de Toyota #7 voor de leiding kan dan hervatten. Toyota had zich in de eerste zes uren niet laten verleiden om de directe strijd met Audi aan te gaan, maar fietste mooi haar eigen tempo. Goed vier uren in de wedstrijd doken de beide Toyota opeens op in de buurt van de leidende Audi, maar het spel van de pitstops bracht een voortijdig einde aan de stormloop naar de twee eerste plaatsen in de wedstrijd.
Toyota Racing - Toyota TS030 HybridToyota Racing - Toyota TS030 Hybrid
Het publiek op Le Mans maakte zich op voor een mooi duel tussen de Audi van Tréluyer en de Toyota van Nakajima, welke laatste de leiding had overgenomen, toen Le Mans opgeschrikt werd door de crash van de Toyota #8. Anthony Davidson was op het einde van de rechte lijn van Hunaudières toen de Ferrari van Perazzini plots van zijn lijn afweek en de Toyota een tik gaf. Beide wagens smakten hard in de vangrails, maar de rijders blijken ongedeerd te zijn. Perazzini had de Toyota zien aankomen, maar had de snelheid waarmee deze aankwam mis ingeschat en klasseerde het ongeval als een race-incident. Ondertussen was de Audi van Dumas hersteld geraakt, na een sortie tegen de bandenstapels, en hernam de wagen de race op de drieëntwintigste plaats. Beide leiders maakten een pitsstop om van rijder te wisselen en voorlopig ligt de Audi opnieuw op kop voor de Toyota.  De Audi’s #2 en #4 nemen de derde en vierde plaats in, de twee Rebellion Lola’s volgen op plaatsen vijf en zes.

Oak Racing - Morgan NissanOak Racing - Morgan Nissan
Twee Morgan’s aan de leiding in de LMP2 klasse, waar de #35 nu de leiding heeft voor de #24. De Starworks Motorsports Oreca ligt nog steeds derde. Bij de GT’s is het Corvette die aan de leiding rijdt dankzij Westbrook in de #74. Vilander volgt op de AF Corse Ferrari, voor de Larbre Corvette #80, die de kop heeft bij de AM klasse na het incident van de Porsche #79 met de Audi #3.

Foto: Audi Motorsport & Georges De Coster


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H du Mans op zaterdag 16 juni 2012 om 21:20


Andere publicaties op Racingworld.be...