Yvan Muller maakt gastoptreden in EURO-NASCAR te Tours

Euro-Racecar NASCAR Chevrolet CamaroEuro-Racecar NASCAR Chevrolet Camaro
Na gastoptredens van Ben Kennedy uit de VS en de Fransman Eric Hélary, verzorgt drievoudig FIA World Touring Car Championship-kampioen Yvan Muller ook een eenmalig optreden in de EURO-RACECAR NASCAR Touring Series en verschijnt op 6-8 juli aan de start op de Tours Speedway. De Chevrolet Cruze WTCC-coureur, met WK-titels in 2008, 2010 en 2011 op zak, verruilt er zijn WTCC-Cruze voor een Chevrolet Camaro.
Muller neemt aan de wedstrijden deel wanneer de raceserie Tours (Indre-et-Loire, Fr) aandoet, de allereerste keer dat een evenement van dit EURO-RACECAR NASCAR Touring Series kampioenschap op een oval circuit in Europa wordt georganiseerd. “Na een racecarrière van 33 jaar leer ik nog steeds nieuwe dingen en daarom ben ik blij met deze nieuwe ervaring," zegt Muller. “Ik kom aan de start als een rookie en ik moet alles leren over het racen op een oval circuit. Ik weet er niet veel van dus begin ik er zonder enige druk aan.” Muller zal meedoen als een gastrijder en kan dus geen punten voor het kampioenschap scoren en zich dan ook niet mengen in de strijd om de titel.

De in Altkirch (Haut-Rhin, Frankrijk) geboren coureur zal deel uit maken van het Still Racing- team van regerend EURO-RACECAR kampioen Eric Hélary en hij wordt teamgenoot van Stéphane Sabates in de Camaro met startnummer 100. De samenwerking met Hélary maakt de cirkel rond van Muller’s racecarrière, wat een belangrijke rol speelde in zijn besluit om te racen op de Tours Speedway naast de afspraak om in hetzelfde weekend ook tijdens de Le Mans Classic in actie te komen.

Euro-Racecar NASCAR Chevrolet CamaroEuro-Racecar NASCAR Chevrolet Camaro
“Het verschaft mij veel genoegen om met Eric Hélary samen te werken omdat wij dertig jaar geleden tegen elkaar streden in go-karts," verklaart Muller. “Het is goed om te zien dat we allebei nog betrokken zijn bij de autosport, speciaal nu hij teammanager is geworden, en dit keer nog wel mijn teammanager. Ik zal dus ook op het menselijk vlak enorm genieten van deze ervaring.”

En het belooft een enorme ervaring te worden. Muller zal in Tours een 1.170 kilo zware Camaro besturen die wordt aangedreven door een 5.7-liter V8 met een vermogen van 450 pk. De krachtbron is gekoppeld aan een dog-versnellingsbak met vier versnellingen; een groot verschil met de gebruikelijke racemachine van de Fransman.

Na een succesvolle carrière in éénzitters, maakte Muller in de jaren negentig een flitsende overstap naar de toerwagens. Daarin behaalde hij titels in Frankrijk, Italië, Duitsland en Engeland voordat hij de laatste jaren het WTCC domineerde. De man uit de Elzas heeft trouwens enkele records in deze discipline op zijn naam : 27 overwinningen geboekt in het WTCC, 20 keer de snelste ronde en gedurende 331 ronden de koploper van het veld. Hij heeft zich ook onderscheiden in verscheidene kampioenschappen, waaronder de Australische V8 Supercars: hij was de eerste Europeaan die de Sandown 500 won. Ook was hij meervoudig ijsracekampioen en deed hij mee aan de WRC-rally van Frankrijk.

Op de Tours Speedway wordt de vierde ronde van de EURO-RACECAR NASCAR Touring Series 2012 verreden.

Chevrolet press


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 22 juni 2012 om 12:00


Andere publicaties op Racingworld.be...