Anthony Kumpen en Karl Wendlinger verliezen stuur bij KRK Racing

KRK Racing - Mercedes SLS AMGKRK Racing - Mercedes SLS AMG
Meervoudig winnaar van de 24 uur van Zolder Anthony Kumpen en voormalig F1-piloot Karl Wendlinger komen in Paul Ricard niet meer in actie voor KRK Racing. De formatie rond Kris Wauters, Koen Wauters en Raf Vanthoor kampt met budgetproblemen nadat Marius Ritskes zich volgens het team terugtrok om zich toe te leggen op zijn zakelijke activiteiten. Voor de meeting in Paul Ricard heeft de equipe besloten Raf Vanthoor, Koen Wauters en Dennis Retera op de Mercedes SLS AMG GT3 met startnummer 14 in te schrijven. Het Vlaams-Nederlandse trio zal in de Pro-Am klasse uitkomen.
"Marius Ritskes was niet alleen een rijder van het KRK team, hij nam ook een groot deel van het budget van het Europees KRK project voor zijn rekening. Hierdoor verliest KRK niet alleen een rijder maar ook een investeerder. Het budget krijgt een flinke knauw, een nieuwe investeerder vinden op korte tijd en midden het seizoen is onmogelijk", aldus KRK Racing in een korte verklaring.

Het verhaal van Ritskes is op zijn minst merkwaardig te noemen, te meer omdat de kalender van de Blancpain Endurance Series net zo is opgesteld om een minimale impact op het bedrijfsleven te hebben. De Nederlander kan dan mogelijk wel een drukke professionele agenda hebben, wat vast staat is dat één van zijn zakelijke activiteiten, Antonov PLC, recent door NYSE Euronext op de vingers werd getikt omdat het verzuimde om de uitgifte van nieuwe effecten te melden. Ongeveer één maand geleden trad ook Prins Bernhard van Oranje reeds terug uit de directie van de versnellingsbakkenfabrikant en ook met dochteronderneming AAT ltd loopt niet alles op wieltjes. Het is dus best begrijpelijk dat Marius Ritskes andere zaken aan zijn hoofd heeft dan racen, maar dat de verklaring van de rijder strookt met de volledige werkelijkheid en de hoofzaak is voor het forfait, lijkt ons eerder sterk.

Wat de plannen van het team zijn voor de hoogmis van de Blancpain Endurance Series, de 24 Hours of Spa, is nog niet bekend. In Monza eindigde de wagen met Koen Wauters, Anthony Kumpen en Karl Wendlinger nog, geheel onverwacht, op het podium om begin deze maand bij de tweede meeting in Silverstone te kampen met problemen.

Update 21:30
In een gesprek met Racingworld.be gaf Kumpen aan enkel te willen racen voor de overwinning. "Er zijn een paar opties op wagens uitkomend in de Pro-Am klasse, maar ik wil voor de knikkers kunnen strijden. Ik ga enkel deelnemen als ik zeker ben dat ik de juiste wapens heb om mee te dingen naar de zege en dat is op een Pro-Am wagen niet echt een zekerheid. Omdat alles zo laat aan het licht komt, is het moeilijk dat competitief zitje nog te vinden, zelfs voor de 24 Hours of Spa. Het WK GT1 is een andere optie, maar ook daar wil ik met competitief materiaal aan de start verschijnen. Ik focus me momenteel op een programma rond de 24 Hours of Zolder."

Foto: KRK Racing


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in BES
op vrijdag 22 juni 2012 om 20:44


Andere publicaties op Racingworld.be...