Valencia: Vettel magistraal naar pole

Sebastian Vettel - Red Bull Racing-RenaultSebastian Vettel - Red Bull Racing-Renault
Vettel voelt zich in zijn sas op het circuit van Valencia en na zijn twee overwinningen in 2010 en 2011 ziet het er naar uit dat hij ook dit jaar de race naar zijn hand gaat zetten. Vettel domineerde immers de kwalificaties en was drie tienden sneller dan Hamilton. Als Vettel wint, dan wordt hij de eerste rijder die dit jaar meer dan eenmaal een Grand Prix kon winnen.
Sebastian Vettel pakte op het circuit van Valencia zijn derde pole van het jaar en bleef makkelijk Lewis Hamilton voor die de tweede tijd klokte. Maldonado voelt zich blijkbaar thuis op het Iberisch schiereiland, want nadat hij eerder dit jaar de GP van Spanje won, wist hij zaterdag in Valencia de derde tijd neer te zetten en mag al gaan dromen van het podium. Ook Lotus kwam goed uit de verf. Grosjean, die snelste was in Q2, en Räikkönen starten van posities vier en vijf. Op de derde startrij vinden we naast de Fin de Mercedes van Rosberg, terwijl op de vierde rij Kobayashi en Hulkenberg post vatten. Beide Force India’s stootten door naar Q3 en di Resta zal als tiende de start nemen. Tussen de beide Force India’s vinden we de McLaren van Button, de Brit hoopt eindelijk verlost te zijn van de afstellingproblemen en rekent er op nog eens een mooie race te kunnen rijden.   

Ontgoocheling was er bij Ferrari, geen van beide rijders stootte door naar Q3 en Alonso viel alzo net buiten de top tien terwijl Massa als dertiende zal starten. Ook Schumacher ging niet door naar de laatste kwalificatiesessie en kwam post vatten tussen beide Ferrari’s. De grootste ontgoocheling was echter voor Marc Webber, de Australiër kende problemen met zijn DRS en overleefde zelfs Q1 niet. Opnieuw was er een Caterham sneller dan beide Toro Rosso’s, Kovalainen pakte de zestiende tijd voor Ricciardo en Vergne. Timo Glock was ziek en nam niet deel aan de kwalificatie. Ook voor de race moet de ervaren Duitser verstek laten gaan.
 
Startorde:

1. Sebastian Vettel
2. Lewis Hamilton
3. Pastor Maldonado
4. Romain Grosjean
5. Kimi Räikkönen
6. Nico Rosberg
7. Kamui Kobayashi
8. Nico Hülkenberg
9. Jenson Button
10. Paul di Resta
11. Fernando Alonso
12. Michael Schumacher
13. Felipe Massa
14. Bruno Senna
15. Sergio Perez
16. Heikki Kovalainen
17. Daniel Ricciardo
18. Jean-Eric Vergne
19. Mark Webber
20. Vitaly Petrov
21. Pedro de la Rosa
22. Narain Karthikeyan
23. Charles Pic
- Timo Glock (Geen tijd)


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zaterdag 23 juni 2012 om 23:51


Andere publicaties op Racingworld.be...