Kortnieuws Formule Renault 2.0 met Vandoorne en Bailly

Stoffel Vandoorne - RACB National TeamStoffel Vandoorne - RACB National Team
Stoffel Vandoorne komt dit weekend uit in de tweede manche voor het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap op het circuit van de Nürburgring en won er al dadelijk de eerste wedstrijd op vrijdag. Op het circuit van Spa zien we dan weer de deelnemers aan het ALPS Formule Renault kampioenschap aan het werk en daartussen vinden we de naam terug van Benjamin Bailly, die voor even terugkeert naar de formule wagens.
Stoffel Vandoorne rijdt dit jaar ook enkele wedstrijden van het NEC kampioenschap om alzo wat extra testkilometers af te leggen naast zijn deelname aan Eurocup. Met zesendertig starters kennen de wedstrijden in het kader van de VLN wedstrijd op de Nürburgring weer een vol veld. Vandoorne vertrok van op de pole, maar door falende startlichten werd de startprocedure afgebroken. Nadat het probleem verholpen was vertrokken de wagens alsnog voor een iets ingekorte wedstrijd. Onze landgenoot nam onmiddellijk de kop en zou die niet meer afstaan. Achter Vandoorne eindigden Jordan King en Pierre Gasly op het podium.

Vandoorne’s grootste rivaal in de Eurocup en momenteel leider in het kampioenschap, Daniil Kvyat start dit weekend in het ALPS kampioenschap dat zijn wedstrijden rijdt op het circuit van Francorchamps. Bij de deelnemers vinden we daar een andere Belg in de persoon van Benjamin Bailly. Bailly begon zijn carrière succesvol met een titel in de Formula Academy Euro Series in 2009 en stapte het jaar daarop over naar de Formule 2. Na een beloftevol seizoen, met ondermeer een overwinning op Zolder in het kader van het WTCC weekend, kreeg hij niet de nodige fondsen bijeen om verder te evolueren in de Formule racerij. Verleden jaar alsook dit seizoen zien we hem aan het werk in de Radical European Masters, waar hij bij de laatste race op Spa nog het slachtoffer werd van een zware crash in Blanchimont. Daar twee rijders van het RC Formula forfait gaven voor de wedstrijd op Spa werd Bailly door de teamleiding gevraagd om in te springen op één van de Formule Renault 2.0 wagens van het team. De Belg, die sinds 2010 niet meer het stuur nam van een Formule wagen, nam de uitnodiging aan en klokte de veertiende tijd op 28 deelnemers. Een plaatsje in de top tien bij de wedstrijden blijft het doel.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 23 juni 2012 om 10:42