Round 4 Spa-Francorchamps: Race 2: Nabeschouwing van de organisatoren op de Belgen

Veka Racing - Ferrari F430Veka Racing - Ferrari F430
Het regende pijpenstelen boven Francorchamps voor de tweede race van de Supercar Challenge tijdens de Spa Euro Race en dat leek de Belgen bijzonder goed te liggen. Peter Versluis won de wedstrijd in de VEKA Racing Ferrari 458 GT2, maar Bert Longin, tweede algemeen, en Werner Van Herck, winnaar in de Divisie GTB, hielden de Belgische eer meer dan hoog. Dat was nog niet alles want, andere Belgen op het podium waren: Steve Vanbellingen en Bert Redant (BMW M3 Silhouette) die derde in de divisie GT werden en Jimmy Adriaenssens en de Brit David Nye, eveneens derde, maar dan in de klasse voor de Seat Leon Supercopa. We blijven met de Supercar Challenge overigens in België, want de volgende meeting komt er aan tijdens het weekend van 7 en 8 juli op Circuit Zolder.
Diederick Sythoff startte op de pole in de Corvette C6.R GT1 en behield die plek ook tot aan de pitstops. Een straftijd van 45 seconden tijdens de verplichte pitstop en Alex Van’t Hoff die net iets minder van het water hield, maakten dat we tijdens de tweede helft van de race de beide Ferrari van Veka Racing aan de kop van de race zagen. Peter Versluis reed in de Ferrari F458 GT2 naar de zege, voor de Ferrari F430 GT2 van Bert Longin, meteen een tweede podium dit weekend voor de Leuvenaar. Robert De Graaff en Philippe Ribbens maakten in hun Dodge Viper het podium in de Divisie Supersport GT compleet.

Bert Longin: “Ik ben enorm blij met deze dubbel voor het team, we hadden allemaal zo'n sterk weekend nodig. De race was echt niet makkelijk, zeker omdat ik met een defecte verwarming van de voorruit zat. Ik zag bij momenten echt niets, wat in de gegeven omstandigheden echt vervelend was. Ik heb me geconcentreerd op de tweede plaats en die ook veilig gesteld!”

Jan Van der Kooi zorgde in zijn Lotus Lotus Exige GT3 voor een schitterende prestatie door de derde plek algemeen weg te kapen, achter de beide Italiaanse bolides van Versluis en Longin. Hij won uiteraard ook de Divisie GT. Achter hem zagen werd de V8 Star Omega van Wolf Nathan en Jaap Van Lagen op een tweede plek, terwijl Steve Vanbellingen in de laatste ronde de derde plek wegkaapte in de JR Motorsport BMW M3 Silhouette. Jerry De Weerdt kampte in zijn krachtige Dodge Viper met het vele water en werd zevende in de klasse.

Steve Vanbellingen: “Ik heb net twee dagen rally in Ieper achter de rug en had even een moment van aanpassing nodig. Vervolgens ben ik er tegen aan gegaan en in extremis en ondanks twee schuivers nog naar het podium gereden. Uiteraard ben ik heel tevreden, zeker na het moeilijke weekend op de Nürburgring.”

De divisie GTB was voor onze landgenoot Werner Van Herck, die in zijn Mazda 3 van op de laatste plek startte en in de allerlaatste ronde de zege wegkaapte. Hij hield Jacky Van der Ende/Nelson Van der Pol (Ford Mondeo) en Erol Ertan (Porsche) achter zich. Steve Matthyssen was goed voor een vierde plek in zijn RaceArt Porsche.

Werner Van Herck: “Wat een opluchting na de pech van gisteren, ik had bovendien een stukke radio en geen enkel idee waar ik in de race lag. Ik heb gereden, gereden en gereden en bleek in de laatste ronde de eerste plek van de Mondeo af te snoepen. Schitterend!”

De prestatie van het weekend was misschien wel de zesde plaats algemeen van Ted Van Vliet en Bert Van der Zweerde. Zij werden in een BMW M3 GT4 zesde algemeen en uiteraard winnaar in de Divisie Supersport. Peter Stox en André De Vries werden in een identieke wagen tweede, voor de Seat van Marc Rooker, ook winnaar in de klasse voor de Seat Leon Supercopa. Jimmy Adriaenssens en David Nye klokten als derde bij de Spaanse bolides af, één plaats voor hun teamgenoten bij Spork, De Kimpe-Van Paemel. Chris Voet en Bart van de Broeck werden zesde bij de Seat.

Jimmy Adriaenssens: “Ik heb een goed weekend achter de rug en met wat geluk had er gisteren ook een podiumplaats ingezeten.”

Vermelden we nog de elfde plaats van Luc De Cock (Lotus) in de Divisie Supersport en de 20ste stek van Wim Meulders in de Saker.

Tekst & foto: Supercar Challenge press

Dit artikel werd gepubliceerd op zondag 24 juni 2012 om 19:04