24H Spa: Audi op zegejacht met topbemanning en 4 wagens

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS ultraAudi Sport Team WRT - Audi R8 LMS ultra
De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu heeft Audi ze ook officieel bevestigd. Een line-up van professionele piloten zal de dienst uitmaken tijdens de 24 Hours of Spa 2012. Het merk met de vier ringen vaardigt twee officiële teams af naar Spa, zijnde Audi Sport Team Phoenix en Audi Sport Team WRT, welke beide twee Audi R8 LMS ultra's inschrijven. Met de aangekondigde bezettingen staat het buiten kijf dat Audi één van de topfavorieten is voor de zege in de Ardeense etmaalrace.
Bij Phoenix, recent nog winnaar van de 24 uur van de Nürburgring, vinden we Le Mans-winnaars Marcel Fässler en André Lotterer terug welke voor de gelegenheid geflankeerd zullen worden door Mr. Le Mans, Tom Kristensen. Voor de achtvoudig winnaar van de 24 Heures du Mans zal het de eerste race achter het stuur van een Audi R8 LMS ultra zijn, waarbij hij ook voor de eerste keer samen rijdt met Lotterer en Fässler. Daarnaast gaf de Deen aan in feite, op Le Mans na, bitterweinig ervaring te hebben met wedstrijden over 24 uur. De tweede Phoenix-wagen zal bemand worden door Andrea Piccini, René Rast en Frank Stippler.
 
Voor WRT staat er vanzelfsprekend meer op het spel. De ploeg onder leiding van Vincent Vosse neemt deel aan het volledig seizoen Blancpain Endurance Series, waarvan de 24 Hours of Spa deel uitmaakt, en verdedigt in de tussenstand voor de Pro Cup een tweede en derde plaats bij de rijders en een tweede plaats bij de teams. De rijdersbezettingen blijven ongewijzigd, met Marco Bonanomi/Laurens Vanthoor/Edward Sandström op de nummer 2 en Christopher Haase/Christopher Mies/Stéphane Ortelli op de nummer 1 R8.

Foto: Audi Motorsport


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in BES
op maandag 25 juni 2012 om 08:00


Andere publicaties op Racingworld.be...