Paul Ricard: Voorbeschouwing Bert Longin

Net op de dag dat in zijn woonplaats het wereldvermaarde Rock Werchter festival begint, trekt Bert Longin naar het zuiden van Frankrijk, meer bepaald naar de uiterst snelle en schitterende omloop van Paul Ricard voor de derde van zes manches van de Blancpain Endurance Series of het EK Uithouding. En net als de rocksterren op Werchter, wil Bert Longin ook een bisnummer brengen, een bisnummer na zijn dubbele podium van afgelopen weekend op Spa-Francorchamps.
"Er is uiteraard een verschil tussen de Blancpain Endurance Series van dit weekend en de Benelux Supercar Challenge, maar uiteindelijk is de opdracht dezelfde: een moeilijke start van het seizoen rechttrekken", aldus Bert Longin. "En dat kan zeker, want onze wagen heeft heel wat potentieel. Ik heb een goed voorgevoel, want we kennen het circuit allemaal en ook de wagen hebben we zo langzamerhand onder de knie. Tijdens de pre-seizoenstests op deze omloop wisten we goede tijden neer te zetten, ondanks het feit dat we niet veel ronden konden afwerken. Het is niet dat het ons aan vertrouwen ontbreekt, het komt allemaal neer op een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De auto is nu helemaal in orde, sinds Silverstone hebben we enkele goede tests afgewerkt, dus we blikken met de glimlach vooruit naar volgend weekend.” 
 
Henri Moser, Mike Hezemans en Bert Longin starten zaterdagochtend aan hun opdracht in Frankrijk. Vanaf 11u45 op zaterdag kruipen ze achter het stuur van de BMW Z4 van Marc VDS voor de eerste vrije training.

Bert Longin press


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 29 juni 2012 om 12:30


Andere publicaties op Racingworld.be...