Paul Ricard: Voorbeschouwing KRK Racing

Nadat eerder de Blancpain Endurance Series te gast waren in Monza en Silverstone trekken teams en rijders dit weekend naar Zuid-Frankrijk naar het circuit van Paul-Ricard. Het is de eerste wedstrijd in de nieuwe configuratie van KRK (zie Anthony Kumpen en Karl Wendlinger verliezen stuur bij KRK Racing nvdr.).
“Hoe je het ook draait of keert het is en blijft jammer. Vrijdagnamiddag vertrekken we met gemengde gevoelens richting Paul Ricard” zegt Raf Vanthoor. “Maar dat wil niet zeggen dat we met tegenzin gaan racen of niet ambitieus zijn want dat zijn we wel! Ik denk dat er in de PRO AM klasse kansen zijn zonder daarbij ons te fixeren op een vooropgesteld resultaat. Ik kijk er ook naar uit om nog eens samen met Koen te rijden, dat is al een tijd geleden. We hebben KRK destijds opgericht om te racen en daar wil ik dit weekend volop van genieten. Ik wil proberen een mix te vinden tussen amusement en competitiviteit. Er zijn twee grote voordelen aan deze wedstrijd. Ik ken het circuit, weet wat kan en niet kan en dat scheelt een flinke slok op de borrel. Als we de weersvoorspellingen bekijken zou het ook de eerste droge wedstrijd van het seizoen worden en dat stemt mij bijzonder vrolijk.”

“Het is altijd een prettig vooruitzicht als het goed weer wordt en je kan racen met een goede wagen, op een circuit dat je kent in een sterk bezet kampioenschap” zegt Dennis Retera. “Ook ik vind het sneu dat KRK voortaan anders zal zijn maar ik ben reuze blij dat ik nog kan racen. Paul Ricard is geen onbekend terrein. We hebben hier al enkele dagen getest en dat is een groot voordeel ten opzichte van Monza en Silverstone. Over onze ambities wil ik niet pronostikeren. Samen met Raf en Koen wil ik alles uit de kast halen om een goed resultaat neer te zetten.”

“Ik ga Karl en Anthony enorm missen dit weekend” sluit Koen Wauters zich bij zijn teammaten aan. “Beiden hebben mij goed begeleid en van hen heb ik veel tips and tricks gekregen. Maar ik ben er zeker van dat ik ook dingen ga opsteken van Dennis. Hij was tijdens de testdagen voor het seizoen supersnel op Paul Ricard. De insteek is ook anders want samen met Karl en Anthony mikten we steeds op het podium … en eigenlijk wil ik dat nu nog doen maar dan in de PRO AM klasse. In de PRO klasse kon ik het tempo van de profs volgen dus moet dat in de PRO AM klasse ook lukken. Maar Paul Ricard is, ondanks het feit dat we er veel getest hebben, geen makkelijk circuit. Het is typisch testcircuit en dus zijn er heel veel uitloopstroken die foutjes vergeven. Als er meer dan 50 wagens tegelijk aan het racen zijn krijg je meteen andere omstandigheden dan tijdens een testdag  en net dat zou het wel eens moeilijk kunnen maken.”

KRK Racing press


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 29 juni 2012 om 12:30


Andere publicaties op Racingworld.be...