BE Trophy: 3000 Km van Spa-Francorchamps: Voorbeschouwing M&M's

De Fun Cup is niet meer, net als de 25 Uur van Spa-Francorchamps… We praten nu over de Be Trophy en de 3000 Km van Spa-Francorchamps, een wedstrijd die ongeveer even lang zal zijn als de 25 Uur van Spa-Francorchamps in het verleden. Uiteraard zijn de wagens niet verschillend, maar Be Cox is nu de naam en u mag gerust zijn, ze lijken nog steeds op de legendarische Kever van Volkswagen. Één ding verandert deze zomer echter niet: er zullen twee bolides in de kleuren van M&M's® aan de start verschijnen en dat met als doel de zege van 2010 nog eens over te doen!
Met de smaak van de zege nog in het geheugen, komen we met hetzelfde enthousiasme terug. We komen terug voor een race die nog steeds bol zal staan van de onverwachte wendingen en waarin het succes afhangt van de kwaliteit van de rijders. Ze moeten snel zijn en de mechaniek sparen en tegelijkertijd aanrijdingen met de vele andere deelnemers vermijden”, legt Philippe-Henry de Frahan, Algemeen Directeur van Mars Belgium uit.
 
Zoals de gewoonte het wil, zullen de Be Cox in de kleuren van M&M’s® twee verschillende kleedjes aan hebben. De #269 zal helemaal geel zijn en we vinden er de zogenaamde gentlemen-drivers, die autosport als hobby beoefenen. De Voorzitter van het Belgische Interfederaal en Olympisch Comité (BOIC), Pierre-Olivier Beckers rijdt er samen met Eric Mestdagh, afgevaardigd bestuurder van de Groep Mestdagh en met Peter Van den Bosch. Het trio van gentlemen-drivers zal ondersteund worden door Nico Verdonck, een professionele rijder die de race al won in 2010.
 
In de tweede wagen, met het startnummer #46, zien we Nathalie Maillet en Christophe de Fierlant, die uit de Europese NASCAR komen. Hun wagen zal rijden in de kleuren van ons land. Het duo wordt bijgestaan door Nicolas De Keyser, Benoît Mignaux en uiteraard Maxime Soulet, nog zo'n rijder die in de kleuren van M&M’s® de editie 2010 op zijn naam schreef. In tegenstelling tot de voorbije jaren, zitten dus niet alle snelle mannen op één wagen van M&M’s®. Uiteraard is de hele operatie wel ten voordele van de organisatie ‘Les Pilotis’, die huizen aanpast aan het leven van mindervalide personen.
 
Het gaat om een vereniging die een alternatief wil uitwerken voor de meer klassieke woongelegenheden van mindervalide personen. Zij hebben in de regio Brussel woningen aangepast voor jongeren die door hun handicap vaak zeer afhankelijk zijn”, gaat Philippe-Henry de Frahan door. “De filosofie van ‘Pilotis’ is gebaseerd op de inclusie van die personen in onze samenleving. Het lijkt ons bijzonder voor de hand liggend dat we dergelijke organisatie steunen en dat kan in het kader van een autosportcompetitie die tegelijkertijd een evenement voor heel de familie is. Jong en oud kunnen zich in Francorchamps ontspannen, dankzij heel wat animaties waar wij op onze manier aan zullen bijdragen. Het imago van M&M’s®  is fun en dat imago willen wij delen, tijdens een weekend dat al op zaterdag in Stavelot van start gaat. Wat lijkt er overigens meer op een handvol M&M’s® dan een peloton Be Cox in alle kleuren op het mooiste circuit van de wereld.”     

M&M's press


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 29 juni 2012 om 12:35


Andere publicaties op Racingworld.be...