BE Trophy: 3000 Km van Spa-Francorchamps: Voorbeschouwing van de organisatoren

3000 Km van Spa-Francorchamps - Sfeerbeeld3000 Km van Spa-Francorchamps - Sfeerbeeld
Het eerste doel dat Kronos Events zich had gesteld is bereikt: tijdens de eerste 3000 km uit de geschiedenis van de Be Trophy zullen er ruim tachtig wagens aan de start staan. Op de lijst die zo goed als volledig is staan enkele nieuwe namen die in extremis besloten zich in te schrijven (oude gewoontes zijn moeilijk af te leren…), maar ook de beste specialisten uit België, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië. Zoals ieder jaar voegen zich ook deze keer enkele prestigieuze gastrijders bij het peloton, want ze willen dit unieke evenement voor geen geld ter wereld missen.
Kortom, het ziet er goed uit. Om het weekend op gang te trekken kan Kronos Events bovendien rekenen op het enthousiasme van de autoriteiten van Stavelot, die heel verheugd zijn dat ze op donderdagnamiddag de parade van de Be Cox door hun straten kunnen laten rijden.
 
Het programma in de abdijstad hoort helemaal bij de ontspannen sfeer die de promotoren rond deze wedstrijd van de Be Trophy willen laten heersen: om 18 uur zullen de wagens die deelnemen aan de 3000 km naar de Place Saint-Remacle rijden, waar ze gedurende twee uur zullen kunnen worden bewonderd. Daarna gaat het opnieuw naar de enkele kilometer verderop gelegen paddock.
 
Niet zeker of alle rijders hetzelfde zullen doen… Heel wat onder hen zullen immers in Stavelot blijven om niets te missen van het concert dat vanaf 19 uur op de Esplanade geprogrammeerd staat. The Sterways hebben de taak de sfeer er in te brengen, vooraleer Bouldou (de Luikse Mick Jagger…) en Mona Murray rond 20u30 helemaal het vuur aan de lont steken.
 
Team AC-Motorsport - Be CoxTeam AC-Motorsport - Be Cox
Het vervolg komt er pas op vrijdag, met de eerste vrije trainingen, want de sport moet toch ook zijn plaats krijgen. En plaats zal er zijn, want omdat geen enkele grote partner zich bereid toonde het evenement te steunen, kan Kronos Events in de paddock geen animatie aanbieden. Op het asfalt zou het er echter heel spannend kunnen aan toe gaan. De beste Be Cox-rijders staan immers aan de start, allemaal vastbesloten om hun naam als eerste op het palmares van de 3000 km. van Spa bij te schrijven.
 
Wie dat zal zijn? En, als schiftingsvraag, zullen de 3000 km zijn afgewerkt voor de klok tweemaal is rondgedraaid, of valt de finishvlag na 24 uur? Uw gok is zo goed als de onze.

Tekst & foto's: Kronos Events press & Guillian Reyniers


   Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 03 juli 2012 om 23:49


Andere publicaties op Racingworld.be...