24H Zolder: Marc VDS Racing aan de start met twee BMW's

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Het Marc VDS Racing Team is verheugd te kunnen meedelen dat ze op 8 en 9 september zullen deelnemen aan de 24 Uur van Zolder. Het team komt er aan de start met de twee BMW's Z4 GT3 die ook de Blancpain Endurance Series afwerken. Eén van de BMW's Z4 GT3 van Marc VDS zal worden bestuurd door de vaste Blancpain-rijders van het team: Bas Leinders, Maxime Martin, Markus Palttala en Henri Moser. Op de tweede wagen zijn nog steeds zitjes vrij.
Ze hebben dit jaar al een vierde plaats in de beruchte 24 Uur van Nürburgring op hun palmares kunnen bijschrijven en over een maand staan de 24 Uur van Francorchamps op het programma: het team heeft in 2012 al zijn deel van de endurancekoek gehad. Toch bleek de lokroep om een extra 24 uurs-race in België te kunnen afwerken te sterk voor de renstal.

Nu de Zolderse organisatie er alles aan doet om de wedstrijd nieuw leven in te blazen werd besloten om twee wagens in te schrijven. Op die inschrijvingslijst al enkele sterke concurrenten, voor een race waarin GT3-wagens het zullen opnemen tegen een resem andere GT’s en zelfs prototypes, wat het startveld interessant en gevarieerd maakt.

Henri Moser:
“Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om met de BMW Z4 GT3 die al zo succesvol bleek in de Blancpain Endurance Series en de 24 Uur van de Nürburgring aan de start kan komen. Bas, Max en Markus hebben heel wat ervaring, wat voor mij en het hele team een grote troef is. Zolder is een belangrijke race in België, dus ik hoop dat we het Marc VDS Racing Team aan de lange lijst winnaars van deze prestigieuze etmaalrace kunnen toevoegen. Er moet tot dan uiteraard nog heel wat gebeuren, onder andere met de 24 Uur van Spa binnen enkele weken, maar het is een uitstekende manier om ons seizoen af te sluiten.”

Bas Leinders: Team Principal
“Ons belangrijkste doel dit jaar is dan wel een internationaal kampioenschap, de Blancpain Endurance Series, we zijn in de eerste plaats nog altijd een Belgisch team. We hebben dit seizoen sowieso een drukke agenda, maar de gelegenheid om tijdens de 24 Uur van Zolder te kunnen racen was te mooi om te laten liggen. Onze BMW Z4 GT3 heeft al bewezen tijdens uithoudingsraces sterk te kunnen presteren, met onder andere een vierde plaats in de lastige 24 Uur van de Nürburgring. Voor Zolder hebben we op één wagen al een sterke line-up, ik hoop dat we voor de tweede wagen ook vier sterke rijders kunnen vinden. Het is belangrijk dat we naar Zolder trekken met twee wagens die kunnen winnen. We werken er hard aan om dat te kunnen bewerkstelligen.”

Marc VDS Racing press


   Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 04 juli 2012 om 09:54


Andere publicaties op Racingworld.be...