Zolder Superprix: Voorbeschouwing van de organisatoren

Supercar Challenge te Circuit ZolderSupercar Challenge te Circuit Zolder
Voor het eerst dit seizoen doet de Supercar Challenge geen nieuw circuit aan. Voor de vijfde meeting van het seizoen 2012 trekken we immers naar Circuit Zolder, waar de eerste races van het seizoen plaats vonden. We doen dat voor een volledige weekend, met andere woorden alle divisies van Super GT tot Sport 2 komen op het Limburgse asfalt aan de bak. De wedstrijden vinden plaats in het kader van de Zolder Superprix. Het programma van de Zolder Superprix is zeer aantrekkelijk, met naast de Supercar Challenge ook het HDI-Gerling Dutch GT Championship, de Renault Clio Cup, de Formido Swift Cup, de Westfield Cup en de Special Open Trophy. U hebt dus geen reden om er dit weekend niet bij te zijn!
We zijn ondertussen al aan de vijfde meeting toe en er tekenen zich al enkele grote lijnen in het kampioenschap af. In de Divisie Super GT draait de strijd om de titel uit op een gevecht tussen de diverse Corvette, met Ferrari en Dodge als scherprechter. In het kamp van Ferrari rekent men dit weekend eens te meer op Bert Longin en Franz Lamot, zeker gezien de afwezigheid van de winnaar van Spa, Peter Versluis, aan de slag in een rallyraid. Bert Longin is dit weekend bovendien aan zijn 300ste wedstrijd toe.

"Het is ongelofelijk als je daar op terugblikt", is Bert Longin bijna ontroerd. "16 jaar autosport op hoog niveau, met zeven zeges in FIA GT, vijfmaal overwinningen in de 24 Uur van Zolder en talloze andere mooie races, het is echt schitterend. Ik moet dan ook iedereen bedanken die dat mee heeft mogelijk gemaakt: mijn teamgenoten, de teams, de sponsors, de partners, mijn familie en alle fans. Ik wil hen uit de grond van mijn hart bedanken en zou zeggen, misschien doe ik er nog honderd races bij…"

Terug van weggeweest in de Divisie Super GT is de prachtige Chrysler Viper van Wim Lumbeeck, die dit weekend alleen zal racen. “We zetten echter niet enkel de Viper in”, vertelt DVB-teammanager Dimitri Van Beneden, “ook brengen we een Ginetta en BMW M3 GT4 mee naar Limburg.”

Samen met de Divisie Super GT, racen natuurlijk ook de Divisies GT en GTB. In die beide divisies zijn de Belgen nog niet aan hun laatste woord toe. Steve Vanbellingen en Bert Redant bewezen in de striemende regen van Spa met hun podiumplek eens te meer hun snelheid en opgepast ook zaterdag of zondag zou regen van de partij kunnen zijn. Het is dus uitkijken naar de BMW M3 Silhouette uit de renstal JR Motorsport. Één misstap van de leiders Henk Thuis/ Pim van Riet (BMW Silhouette) of Barry Maessen (Dodge Viper) en de Belgen zitten weer helemaal mee vooraan.

In de divisie GTB toonde Werner Van Herck in Spa nog hoe verduiveld snel de Mazda wel is, maar een forfait op de Nürburgring en enkele mechanische problemen maken dat de Kempense Mazda-dealer voorlopig zevende is in het kampioenschap, achter onder meer de zeer regelmatige Belg Steve Matthijssen in een RaceArt Porsche 911. De teamgenoot van Steve Matthijssen, Erol Ertan telt als tweede in de stand amper een puntje achterstand op leider Kees Kreijne in de Aston Martin.

Voor wat de Belgen betreft, rest er ons dan enkel de Divisie Supersport, waar vooral Jimmy Adriaenssens in de Seat Leon opvalt. Adriaenssens rijdt niet enkel al heel het seizoen mooie ereplaatsen bijeen, ook in de subdivisie voor de Spaanse Seat Leon, scoort hij regelmatig een podium.

Robin en Ferry Monster voeren dit kampioenschap aan. De mannen in de Seat Leon Super Copa hadden de eerste races nog moeite met het tempo van enkele snelle BMW, maar haalden desondanks toch veel punten. Achter de gebroeders Monster staan Koen Bogaerts en Pieter van Soelen (BMW) momenteel op de tweede positie, gevolgd door Peter Stox en André de Vries (BMW).

Supercar Challenge te Circuit ZolderSupercar Challenge te Circuit Zolder
Ook in de Sport I-divisie zijn er verschillende kanshebbers op de overwinning. In deze klasse is Guillaume Schulz met een Lotus Exige momenteel koploper in het kampioenschap, maar hij wordt op de huid gezeten door het duo Van der Voort/Speelman en ook Eric van den Munckhof. Daarnaast zijn onder andere ook Michael Verhagen in een Honda S2000 en Eline Braspenning in een BMW Compact gevaarlijke outsiders.

Tot slot is er ook nog de Sport II-divisie, een klasse die zeker niet onderschat moet worden. De toon wordt in deze klasse gezet door de Clio’s van Spirit Racing, maar zij ondervinden veel concurrentie van onder andere Nico Been, Toon Rutgers en Kim Troeijen. Bovendien gaan er tijdens de Zolder Superprix meerdere gastrijders deelnemen in deze klasse, waardoor het voor Spirit Racing niet makkelijk gaat worden om een overwinning binnen te halen.

Tekst & foto's: Supercar Challenge press


   Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 05 juli 2012 om 10:29


Andere publicaties op Racingworld.be...