3000 Km van Spa-Francorchamps: Voorbeschouwing Nicolas Jussy

Het komende weekend zal hoogstwaarschijnlijk niet het kalmste weekend van het jaar zijn voor Nicolas Jussy… maar waarschijnlijk wel één van de spannendste! Francorchamps zal inderdaad het kader zijn van de eerste editie van de 3000 Km van Spa, de nieuwe naam van de 25 Uren Fun Cup. In het voorprogramma van deze lang verwachte wedstrijd, zal de BRCC, het nieuwe Belgische circuitkampioenschap, reeds toe zijn aan zijn derde episode, met op het programma twee sprints van 30 minuten en een uithoudingswedstrijd van 3 uur.
Sinds het startschot van het Belgian Racing Car Championship had Nicolas de gewoonte enkel en alleen deel te nemen aan de uithoudingswedstrijd samen met Jean-François Olivier. Maar deze keer zal de Seat Leon Supercopa #33 van het Team Allure ook deelnemen aan de twee Short Races, die reeds vrijdagnamiddag vanaf 15u50 worden verreden.
 
« Ik heb inderdaad het genoegen om een nieuwe teammaat te mogen verwelkomen, namelijk Mardeen Benjamin, die beslist heeft zich terug op de autosport te storten na het einde van zijn examens, legt Nicolas uit. Hij heeft de ervaring van de Seat Leon Supercopa, gezien hij vorig jaar achter het stuur zat van het exemplaar van Delahaye Racing. De komst van Mardeen zal de homogeniteit van ons team ten goede komen, en zal ons toelaten om ten volle voor de overwinning mee te strijden in onze categorie, zowel in de sprintraces als tijdens de Long Race van zaterdag. Momenteel ben ik gedeeld leider in het Uithoudingskampioenschap van de BRCC, maar ik moet toegeven dat het aangenaam zou zijn om opnieuw het verschil te kunnen maken… »
 
Kleine bijkomende informatie : de regen wordt aangekondigd voor het hele weekend in de Ardennen. Dit zal zeker de kaarten herschikken, maar zal het de opdracht van de piloten ook onontbeerlijk ingewikkelder maken.
 
Eenmaal de drie manches van de BRCC afgewerkt, zal Nicolas Jussy zich onderdompelen in de unieke sfeer van de 3000 Km van Spa, de wedstrijd van het jaar van het Be Trophy-kampioenschap. Net zoals tijdens de Spa Races, zal de Brusselaar achter het stuur zitten van de #178 van E-Race, die de bijnaam ‘de kikker’ heeft gekregen bij de leden van het team, zich refererend naar haar originele groene kleur… « We werken nog de laatste details af betreffende de samenstelling van het team, maar ik kan wel al zeggen dat we uiterst homogeen en efficiënt zullen zijn, vervolgt Nicolas. Fred Bouvy en Christian Kelders zijn uiteraard terug van de partij, en we zullen voor de gelegenheid vervoegd worden door Michaël Albert en René Brugmans. Misschien zullen we niet meteen de allersnelsten op de baan zijn, maar ik weet dat we in staat zullen zijn om langdurig een hoog tempo aan te houden, wat veel belangrijker is in dergelijke langeafstandsraces. »
 
Na pech te hebben gekend bij de start van het seizoen op hetzelfde circuit van Spa-Francorchamps, zonder evenwel niet nagelaten te hebben haar competitiviteit aan te tonen met een snelste rondetijd in de wedstrijd, heeft het team van de #178 de duidelijke bedoeling om aan de meet te komen, maar eveneens met één enkele eindplaats als objectief. « Het is onnodig om het onder stoelen of banken te steken, sinds meerdere edities is het doel van Fred Bouvy, die eveneens mijn doel is dit weekend, de overwinning in de wacht te slepen. Meerdere elementen, ook die die we niet altijd zelf kunnen beheersen, zullen een rol spelen, maar ik ben ervan overtuigd dat we goed gewapend zijn. Zonder twijfel belooft dit hele weekend adembenemend zijn »

Nicolas Jussy press


   Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 05 juli 2012 om 18:35


Andere publicaties op Racingworld.be...