Portimão: Voorbeschouwing Belgian Audi Club Team WRT

Van de Middelandse Zee naar de Atlantische Oceaan, maar geen tijd om in de zon te gaan liggen! De raceweekends van het Belgian Audi Club Team WRT volgen zich aan een sneltempo op en dat bijna zonder onderbreking. Na de zege in de derde manche van de Blancpain Endurance Series afgelopen zondag in Paul Ricard, reist de Belgische ploeg nu naar de meest Zuid-Westelijke omloop van Europa, de Autódromo do Algarve in Portimão. Het prachtige circuit, dat uitkijkt over het Portugese vakantieoord, is de gastheer voor de vijfde ronde van het FIA GT1 Wereldkampioenschap. In zoverre dat de 'Balance of Performance' het toelaat zullen de Audi's R8 LMS ultra van Laurens Vanthoor-Stéphane Ortelli en Frank Stippler-Oliver Jarvis proberen om hun posities in de tussenstand te verbeteren.
Na het recente succes in de Blancpain koos een deel van het Belgian Audi Club Team WRT ervoor om gedurende drie dagen de Franse Alpen in te trekken voor een stage waarbij zowel heel wat fysieke als mentale arbeid werd verricht. In een periode waarin de Ronde van Frankrijk het sportnieuws overheerst, is het dan ook niet verwonderlijk dat er tijdens de trainingen nogal wat werd afgefietst. Tussen twee sessies in kregen we Laurens Vanthoor even te pakken: “We zullen in Portimão topfit aan de start verschijnen! Deze training komt van pas en bovendien is het schitterend weer en hebben we het enorm naar onze zin. Natuurlijk willen we niet voor elkaar onderdoen en vooral de baas [Vincent Vosse] denkt dat hij de beste is. Dat klopt, maar dan wel in het bergaf rijden…
 
De sfeer binnen de ploeg is opperbest en de jonge Belg kijkt uit naar zijn eerste kennismaking met de Portugese omloop. “Ik ben er nog nooit geweest”, geeft hij toe, “maar van wat ik heb kunnen afleiden van de beelden en bij het trainen op de simulator, moet het er leuk zijn om te racen. Bovendien zou het onze Audi’s moeten liggen. Ik hoop alleen dat we niet te veel zullen lijden onder de ‘Balance of Performance’. We zullen trouwens al vroeg ter plaatse zijn om het tracé goed te kunnen bestuderen.”
 
Wat geldt voor de Belg, geldt ook voor Frank Stippler, ploegmaat op de andere Audi van het team. “Het is altijd een uitdaging om kennis te maken met een nieuw circuit, vooral als het zo moeilijk en boeiend is als dat van Portimão”, geeft de Duitser toe. “Maar het zou een natuurlijke omloop zijn zoals Spa en de Nürburgring, twee plaatsen waarvan ik erg hou! We moeten wel even afwachten hoe we ervoor staan in vergelijking met de concurrentie, maar het is onze doelstelling om terug vooraan mee te strijden. WRT is in ieder geval een zeer professioneel en vastberaden team en ik voel me er gelukkig.”
 
Team Principal Vincent Vosse kijkt met veel ongeduld uit naar deze volgende FIA GT1-meeting en dit omwille van een welbepaalde reden. “Portimão ligt ons! We wonnen er vorig jaar onze eerste race in het Europees GT3-kampioenschap. Het moet ons liggen aangezien er geen lange rechte stukken zijn maar wel enkele snelle bochten. Dit gezegd, zal er - opnieuw - veel afhangen van de ‘Balance of Performance’. In Le Castellet zag ik sommige van onze concurrenten erg snel gaan. In de Blancpain heeft dit echter een minder dramatische impact omdat de races langer zijn en de pilotencombinaties veel diverser zijn.  In de FIA GT1 is het echter minder eenvoudig om te reageren. Ons doel blijft hetzelfde: geconcentreerd blijven werken en proberen fouten uit te sluiten. We beschikken over de beste piloten en een ploeg die hard en goed werkt. Het is belangrijk om op dit moment van het kampioenschap terug bovenaan post te vatten.”
 
Het evenemen respecteert de traditionale FIA GT1-timing met de Kwalificatierace op zaterdag om 13.15u (lokale tijd) en de Kampioenschapsrace (beiden 60 minuten) op zondag om 14.15u.

Belgian Audi Club press


   Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 05 juli 2012 om 18:37


Andere publicaties op Racingworld.be...