Bertrand Baguette nu ook van start in ELMS

Oak Racing - Morgan NissanOak Racing - Morgan Nissan
Bertrand Baguette zal naast het WK uithouding (FIA World Endurance Championship - WEC) nu ook uitkomen voor OAK Racing tijdens de European Le Mans Series race op Donington volgende week. Onze landgenoot zal er de Morgan-Nissan LMP2 de sporen geven, een proto die bij de 24 uren van Le Mans vorige maand nog door onder meer Bas Leinders en Maxime Martin bestuurd werd.
Naast de OAK-Judd LMP1 zal Bertrand Baguette nu dus ook de LMP2 wagen van het team aan de tand voelen. OAK Racing had voor de tweede manche van de ELMS twee wagens ingeschreven, de gebruikelijke Morgan-Judd in Gulf kleuren, maar ook de zwart-roze bolide uitgerust met Nissan krachtbron die voordien in het WEC uitkwam. Even werd er gevreesd dat OAK Racing door het wegvallen van Guillaume Moreau na zijn ongeluk op Le Mans een tekort aan rijders zou hebben om beide wagens in stelling te brengen, maar alles blijkt nu opgelost met het overhevelen van twee rijders uit het WEC kampioenschap.

Morgan Aero 8 GT3Morgan Aero 8 GT3
Mathieu Lahaye zal plaatsnemen naast Jacques Nicolet op de #24 in de Gulf kleuren, terwijl Bertrand Baguette instapt in de Morgan #35. Baguette krijgt als teamgenoot Olivier Pla, maar ook nieuwkomer in het team Dimitri Enjalbert. Deze laatste reed vroeger al eens voor Morgan, maar dan met GT3 Aero SuperSports, maar kwam nooit eerder aan de start met een LMP2. Voor Morgan, dat op Donington voor eigen publiek rijdt, is het belangrijk dat beide wagens aan de start komen. Voor het ogenblik staan er 18 deelnemers op de inschrijvingslijst en ondanks het openen van het kampioenschap aan GT3 wagens, heeft geen enkele wagen zich in deze categorie gemeld.

Foto's: Georges De Coster & Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ELMS op maandag 09 juli 2012 om 20:07


Andere publicaties op Racingworld.be...