GT Open: Brands Hatch: Aston Martin wint voor Ferrari en Corvette

Villois Racing - Aston Martin Vantage V12Villois Racing - Aston Martin Vantage V12
Op een droge omloop ging de zege vandaag voor de eerste maal dit seizoen naar Aston Martin. De zwarte Villois Aston Martin Vantage - uitgerust met een V12 motor en niet de V8 - werd in de handen van het duo Barba/Malucelli naar de zege gestuurd. De Britse GT reed een tactisch sterke wedstrijd en profiteerde optimaal van de handicap seconden die de concurrentie bij de pitstops moest bijtellen. Een safety car op een kwartier van het einde bracht het veld weer samen maar het podium bleef ongewijzigd met de AF Corse Ferrari van Bruni/Leo op P2 en zwarte Vodafone Corvette van Ramos/Giammaria in derde stelling, deze laatste kon nog maar net de sterk opzettende Villorba Ferrari met Montermini achter het stuur afhouden.
Autorlando Sport - Porsche 911 GT3-RAutorlando Sport - Porsche 911 GT3-R
Het GT Open kampioenschap kan in deze moeilijke tijden voor de autosport op veel bijval rekenen en de sfeer in de paddock oogt goed. Ook de diversiteit van het wagenpark neemt steeds toe en dat werd vandaag nog eens extra in de verf gezet met de eerste zege voor Aston Martin en verder een Corvette op het podium. Tot voor kort was GT Open voornamelijk een Ferrari festival met wat Porsche’s er tussen. Het merk uit Stuttgart kende vandaag overigens een mindere dag in Super GT, het Manthey exemplaar van het duo Holzer/Tandy viel door een klein vuurtje tijdens de pitstop een ronde terug en finishte uiteindelijk slechts als twaalfde. De andere GT3 RSR in Super GT van IMSA Performance Matmut zag zijn kansen in rook opgaan nog voor de race van start ging. In GTS ging het Porsche meer voor de wind met de zege en de zevende plek algemeen voor de Autorlando GT3-R van Hamilton/Mapelli.
 
AF Corse - Ferrari F458 ItaliaAF Corse - Ferrari F458 Italia
In het kampioenschap is het momenteel razend spannend met nog steeds de Manthey Porsche (96 punten) aan de top van de tabellen, de gele bolide wordt op de voet gevolgd door de Villois Aston Martin (-4 punten), de IMSA Performance Matmut Porsche (-6 punten) en vervolgens pas de twee SGT Ferrari’s van AF Corse (-13 punten) en Kessel Racing (-22 punten). Het hele circus trekt deze week meteen verder naar het zuiden van Frankrijk waar volgend weekend op de omloop van Paul Ricard al de vijfde manche van het kampioenschap wordt afgewerkt.

Foto's: Foto Speedy/GT Open


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op zondag 15 juli 2012 om 15:45


Andere publicaties op Racingworld.be...