ADAC GT Masters: Nürburgring: Martin dankzij zege terug kampioenschapsleider

BMW Alpina B6 GT3BMW Alpina B6 GT3
Maxime Martin en Dino Lunardi hebben na hun tweede plaats van gisteren vandaag nog beter gepresteerd door hun tweede zege van het seizoen te pakken in race 2 op de verkorte Nürburgring. Martin was heer en meester in de bij momenten helse omstandigheden tijdens zijn stint, Lunardi had het vervolgens heel wat minder gemakkelijk op de opdrogende baan en kon uiteindelijk nog maar net een snel naderende Sebastian Asch in de zwarte MS Racing Mercedes SLS AMG afhouden. Het podium werd vervolledigd door de Mamerow Racing Audi R8 LMS Ultra van René Rast en Christian Mamerow, de winnaars van gisteren.
MS Racing - Mercedes SLS AMG GT3MS Racing - Mercedes SLS AMG GT3
In de derde ronde nam Maxime Martin de leiding over, maar pas wanneer de hemelsluizen helemaal opgingen na 20 minuten kon onze landgenoot een voorsprong van zo’n 5 seconden bijeenrijden op Götz in de MS Racing Mercedes. Lunardi zette vervolgens het werk verder, maar wanneer er een droge lijn verscheen begon de voorsprong met rasse schreden te slinken. De zwarte Mercedes strandde uiteindelijk op 2 seconden achterstand. “In de hevige regen was de Alpina zeer goed, op de opdrogende piste was de Mercedes duidelijk in het voordeel waardoor het voor ons op het einde nog spannend werd, de race had geen twee ronden langer moeten duren voor ons”, aldus Martin. Voor Nico Verdonck en teamgenoot Jesse Krohn zat er vandaag niet meer in dan de 18e stek op 1m23.001 achterstand in hun Ford GT.
 
Start race 2Start race 2
Door hun tweede en eerste plaats dit weekend maakt het Franco-Belgische duo in de Alpina B6 hun achterstand in het kampioenschap goed en nemen ze zelfs de leiding weer over halfweg het seizoen, momenteel hebben ze 5 punten voorsprong op de Callaway Corvette van Keilwitz en Alessi. Nico Verdonck vinden we terug op de tiende plek in de stand, op 48 punten achterstand.

Uitslag race 2 NürburgringUitslag race 2 Nürburgring


Foto's: ADAC


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT3 op zondag 15 juli 2012 om 17:13


Andere publicaties op Racingworld.be...