Superstar Series Spa: Opnieuw Morbidelli in een geanimeerde tweede race

Gianni Morbidelli - Audi ItaliaGianni Morbidelli - Audi Italia
Ondanks dat de winnaar in beide races dezelfde was, Gianni Morbidelli, kregen we twee verschillende scenario's voorgeschoteld. Resulteerde de natte ochtendrace nog in een processie, dan kon de namiddagrace op een opdrogende piste rekenen op een veel geanimeerder verloop. Vitantonio Liuzzi reed opnieuw een mooie wedstrijd en strandde achter de winnende Audi op de tweede plaats, voldoende om de leiding in het kampioenschap te behouden.
Als winnaar van de eerste race moest Morbidelli van op de achtste startplaats de tweede race aanvangen. Maar de Italiaan maakte op de vochtige piste weer optimaal gebruik van de vierwielaandrijving van zijn wagen en kwam al na één ronde door als tweede. Leider Larini hield de Audi nog een halve ronde achter zich maar moest zich dan ook gewonnen geven. Morbidelli werd niet meer bedreigd en pakte opnieuw de zege.

Mika Salo - Swiss MaseratiMika Salo - Swiss Maserati
Achter de Audi ontstond wel een hevige strijd, Liuzzi zette de aanval in op Larini en kon hem na een rondelang duel uiteindelijk verschalken. Ondertussen was ook Mika Salo opgerukt en de Fin trachtte nog de tweede plaats af te snoepen van Liuzzi, maar het gevecht tussen de beide F1 piloten werd in het voordeel van de Italiaan beslecht. Ook de vierde plaats was de inzet van een zware strijd tussen Larini (Mercedes), Schoffler (Audi), Ferrara (Mercedes), Biagi (Bmw) en Gabellini (BMW). Larini viel weg na een contact maar de vier overgebleven wagens leverden een somptueus gevecht. Uiteindelijk won Biagi het pleit, maar de Italiaan gebruikte daarvoor enkele forse inhaalmanoeuvres, die op zijn minst op de limiet van het toelaatbare te noemen waren.  Voor Kristoffersson, nog tweede in de voormiddag, werd de tweede race een afknapper, de Zweed moest na één bocht zijn wagen al aan de kant zetten na een contact met Ferrara.

Uitslag race 2:

 1.  Gianni Morbidelli (Audi Italia)
 2.  Tonio Liuzzi (CAAL Mercedes )
 3.  Mika Salo (Swiss Maserati)
 4.  Thomas Biagi (Dinamic BMW)
 5.  Luigi Ferrara (CAAL Mercedes)
 6.  Stefano Gabellini  (Dinamic BMW)
 7.  Thomas Schoffler (MTM Audi)
 8.  Jeff Smith (Dinamic BMW)
 9.  Nico Caldarola (Roma Mercedes )
10.  Max Pigoli (Ferlito Jaguar)
11.  Domenico Ferlito (Ferlito Jaguar)
12.  Alessandro Garofano (Romeo Mercedes)
13.  Walter Meloni (W&D BMW)
 
In het kader van het Superstar Series weekend werden ook twee races voor het Sprint GT kampioenschap gereden, een Italiaanse versie van het GT Open concept met een mix van GT2, GT3 en GT Cup wagens. Beide races werden gewonnen door een Ferrari F458 (Palma en Cordoni) met telkens  de Viper van Antti Buri op plaats twee.


Foto's: Superstars/Niels Vaeck


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 15 juli 2012 om 21:31


Andere publicaties op Racingworld.be...