GT Tour: ART GP McLaren wint de tweede race op Magny-Cours

Demoustier en Armado schonken in de tweede wedstrijd op Magny-Cours McLaren en ART GP hun eerste overwinning in het nationale Franse GT kampioenschap. De tweede plaats in de race was voor het opnieuw uitstekend presterende duo Guilvert/Lamic in de Saintéloc Audi, terwijl Panis en Debard, die derde eindigden, in hun Sofrev-ASP Ferrari de leiding in het kampioenschap nemen.
Guilvert, zaterdag winnaar van race 1, vertrok van op de pole, maar zag zich al snel voorbijgestoken door de Sofrev Ferrari van Ludovic Badey. Beide wagens namen wat afstand van de rest van het veld tot in de achtste ronde plots de Ferrari naar de kant moest met een stukke versnellingsbak. De Audi kwam terug aan de leiding en Guilvert bracht de wagen op kop de pits binnen voor de verplichte pitstop. Debard (Sofrev-ASP Ferrari) was al eerste terug buiten voor de Saintéloc Audi , die verplicht een langere stop moest uitzitten en die nu bestuurd werd door Paul Lamic. Op de derde plaats bevond zich nu de ART-GP McLaren van Demoustier.

Demoustier zette de aanval in op de Audi, ging er ook voorbij en pakte tevens meteen de leiding van de race wanneer de Ferrari  van Debard binnen geroepen werd voor een stop&go wegens het niet uitzitten van de prestatie penalty seconden bij de pitstop. De McLaren zou niet meer bedreigd worden en won de race voor de Audi van Guilvert en Lamic. Debard en Panis konden ondanks hun straf nog de laatste podiumplaats uit de brand slepen, goed genoeg om als leiders in het kampioenschap het circuit te verlaten. Ortelli streed voor de zesde plaats wanneer hij de WRT Audi  van het Team Audi France doorgaf aan Hallyday. Deze laatste kon nog twee plaatsen oprukken en bracht de Audi nog eens aan de meet en dat op een mooie vierde plaats voor de tweede Sofrev-ASP Ferrari van Barthez en Moulin-Traffort.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 16 juli 2012 om 20:06


Andere publicaties op Racingworld.be...