24H Spa: GPR met Verbergt/Latinne/Dupont/Baguette

Minder dan twee weken geleden was het team van GPR Racing, onder leiding van Pino Sperlinga actief in de derde manche van het Belgian Racing Car Championship. Het team won niet enkel dankzij Michaël Schmetz aan het stuur van de Aston Martin DBRS9 van Pierre Grivegnée, maar ondertussen werd ook de eerste roll-out in competitie van de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 verzorgd. In de handen van Tim Verbergt, Ronnie Latinne en Damien Dupont, nam de wagen deel aan de uithoudingsrace van het BRCC, uiteraard als voorbereiding op de race van het seizoen: de 24 Uur van Spa!
De wagen zal uitkomen in de categorie Pro-Am en de prachtige Vantage GT3 verdedigt de kleuren van Gulf en Aston Martin Brussels. Ondertussen is ook de vierde rijder bekend: Bertrand Baguette! De recente winnaar van de 6 Uur van Donington, de tweede race van de ELMS zal van groot belang zijn voor het team GPR… De vertegenwoordiger van het RACB National Team geeft tekst en uitleg: “De 24 Uur van Spa is een bijzondere race voor me. Ik ben immers van de regio. Als Pino me belde om met de Aston Martin Vantage GT3 te rijden, dan kon ik onmogelijk weigeren. Het is een schitterende wagen en rijden met jonge talenten als Ronnie Latine en Damien Dupont is een mooi vooruitzicht, net als samenwerken met de bijzonder ervaren Tim Verbergt.”
 
Bertrand Baguette zal de wagen op donderdag tijdens de eerste vrije trainingen ontdekken. “Pronostieken zijn niet echt een optie, want de Vantage GT3 is nagelnieuw. Mijn laatste race in GT dateert van vorig jaar toen ik met Maxime Martin in het WK GT uitkwam en dat verliep toch allemaal zeer goed. Samen met het team van Pino Sperlinga wil ik de race in optimale omstandigheden aanvatten en de week zonder druk afwerken. We moeten nog heel veel leren en ontdekken. Anderzijds weet ik hoe professioneel dit team is, in overleg met de partners Gulf en Aston Martin Brussels en dus heb ik er vertrouwen in.”
 
Pino Sperlinga verheugt zich alvast op de aanwezigheid van Bertrand Baguette naast Verbergt, Latinne en Dupont. Hij wil ook geen gok wagen voor de week van de 24 Uur van Spa. “De nieuwe Aston was de snelste wagen tijdens de BRCC-race, wat op zich een goed teken is”, legt de Karolinger uit. “Ik denk dat onze opdracht moet zijn om de wagen heelhuids aan de finish te brengen. Wat meer is, is een cadeau... De wagen is bijzonder goed, het team is homogeen en sterk en iedereen is meer dan ooit gemotiveerd.”   
 
De editie 2012 van de 24 Uur van Spa begint uiteraard met de traditionele parade op woensdag en de Aston Martin Vantage van GPR Racing zal zeker één van de aantrekkingspolen zijn…

GPR press - Foto: Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 19 juli 2012 om 08:54


Andere publicaties op Racingworld.be...