24H Spa: Enzo Ide met AF Corse - Audi versterkt nogmaals de rangen

AF Corse zet niet minder dan vier wagens in bij de volgende editie van de 24 uren van Spa en ondanks dat alle vier wagens uitkomen in de Pro Am klasse mag het ervaren Italiaanse team bij de favorieten voor de overwinning gerekend worden. Om de vaste rijders uit de BES bij te staan doet het team beroep op zijn FIA GT1 en FIA GT3 piloten, waaronder dus ook de Belg Enzo Ide die voor AF Corse het FIA GT1 kampioenschap betwist. Ondertussen geraken meer en meer zitjes gevuld.
Beschikbare stuurtjes voor de 24 uren van Spa worden stilaan een kostbaar kleinood en elke dag valt er wel nieuws te rapen. Opvallend was ondermeer het nieuws dat Boutsen Ginion Racing twee vrouwelijke rijders laat instappen op zijn tweede McLaren MP4-12C. Sarah Bovy (o.m. BRCC) en Marlène Broggi (Clio Cup) zullen samen met Jérôme Thiry en Massimo Vignali proberen de wagen aan de meet te brengen. Op de andere wagen van het team vinden we zoals eerder aangekondigd naast Nico Verdonck en Jack Clarke, Eric van de Poele en Edouard Mondron terug. Nog een te duchten aanwinst voor McLaren is de komst van Pedro Lamy bij het ASM Team.

Dat Audi opnieuw deze editie van de 24 uren wil winnen, was al duidelijk bij de aankondiging van de inzet van vier officiële wagens verdeeld over Phoenix Racing en WRT. Het Duitse merk doet er nog een schepje bij door fabrieksrijder Filipe Albuquerque te plaatsen op één van de drie Audi’s ingezet door Saintéloc Racing naast de vaste rijders Guilvert en Lunardi. Daarmee lijkt het of Franse team ook kan genieten van de officiële steun van Audi. De Audi overmacht zou wel eens andere merken en teams kunnen afschrikken, Porsche, BMW, zonder team Schubert, en vooral Mercedes stellen zich tevreden met de inzet van de gekende privé teams. Vooral bij Mercedes lijkt gezien tegenover vorig jaar er veel minder aandacht naar de wedstrijd te gaan. Zonder Heico Motorsport en na het forfait van Loeb Racing blijven er met Black Falcon, KRK Racing en Preci-Spark maar vier SLS wagens over. Een revanche van de 24 uren van de Nurburgring, waar alle Duitse merken officieel present tekenden, zal de 24 uren van Spa dus niet worden.

De meeste tegenstand voor het merk met de ringen zou nog eens kunnen komen van Ferrari dat met AF Corse één van de meest ervaren endurance teams in de gelederen heeft. AF Corse zet vier F458’s in en ondanks de komst van GT1 vedetten als Vilander en Ide, starten alle wagens in de Pro Am klasse. Enzo Ide komt uit naast Jack Ger­ber, Marco Cioci en Raffaele Giammaria en is daarmee de tweede Belg in het Italiaanse team. Immers Louis Machiels is vaste rijder in de BES bij AF Corse en zal nu ook aan de start staan met Niek Hommerson, Allesandro Pierguidi en Andrea Bertolini als teamgenoten. Ook Toni Vilander komt over uit de GT1; de snelle Fin wordt gekoppeld aan Gaetano Ardagna, Daniel Brown en Giuseppe Cirò. De vierde wagen wordt bemand door Howard Blank, Yannick Mallegol, Jean Marc Bachelier en Francois Perrodo.

Foto's: Vincent Wouters, Marnik Mouchaers & Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op donderdag 19 juli 2012 om 08:06


Andere publicaties op Racingworld.be...