Organisatie vervangt laatste twee manches door Petit Le Mans

Petit Le Mans 2011Petit Le Mans 2011
Peter Auto, de organisator achter de European Le Mans Series, heeft de teams vandaag laten weten dat de twee nog resterend manches van het seizoen 2012 niet zullen doorgaan en worden vervangen door Petit Le Mans. Afgelopen weekend kampte het kampioenschap nog met acute bloedarmoede in Donington, waar er uiteindelijk maar 13 wagens kwamen opdagen. Het werd dus duidelijk dat er snel moest gehandeld worden. Na druk overleg de afgelopen dagen tussen Peter Auto, de ACO en de ALMS kwam er vandaag uiteindelijk de verrassende oplossing uit de bus dat de nog resterende deelnemers van het kampioenschap worden uitgenodigd om deel te nemen aan 10 uren van Road Atlanta, ook wel Petit Le Mans genoemd.
De organisatie achter de ELMS zag het dus niet zitten om de twee nog resterend manches in Tsjechië en Portugal af te werken met slechts een handvol wagens. Als alternatief biedt men de teams aan om de plas over te steken en aan Petit Le Mans deel te nemen. Peter Auto zou daarbij het logistieke deel van de operatie op zich nemen om zo de teams te overtuigen. De Amerikaans endurance klassieker telt dubbel wat betreft de punten en op het einde van het seizoen zullen er nog steeds titels worden uitgereikt die garant staan voor een deelname aan de 24h du Mans. 
 
Petit Le Mans 2011Petit Le Mans 2011
Petit Le Mans kende de afgelopen twee edities hoogdagen met het bezoek van het ILMC. Dit seizoen is de wedstrijd echter niet opgenomen op de WEC-kalender en doordat deze zeer nadelig uitvalt voor Petit Le Mans rekende men in de VS alvast niet op extra deelnemers uit Europa. Het blijft nu natuurlijk afwachten hoeveel Europese teams uiteindelijk de verre verplaatsing zullen maken.

Foto's: ALMS


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ELMS op vrijdag 20 juli 2012 om 18:49


Andere publicaties op Racingworld.be...