Duitsland: Regen verstoort verloop vrije trainingen

Jenson Button - McLaren MercedesJenson Button - McLaren Mercedes
Regen was vrijdag de spelbreker op de Hockenheimring gedurende beide vrije trainingen in het kader van de Grote Prijs van Duitsland 2012. Jenson Button in de morgen en Pastor Maldonado in de namiddag profiteerden van een droog moment om de snelste sessietijden neer te zetten. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher maakte eveneens een opgemerkte verschijning door tijdens de tweede sessie zijn Mercedes W03 achterwaarts de bandenstapels in te sturen met felle schade aan de achtertrein tot gevolg.
Jenson Button ging al vroeg de baan op en profiteerde optimaal van de droge baan om een eerste referentietijd in 1:16,595 neer te zetten. Kort daarop begon het licht te regenen, niet voldoende om regenbanden te monteren doch voldoende de rondetijden de hoogte in te jagen. Lewis Hamilton klokte de tweede chrono met een McLaren voorzien van heel wat nieuwe evoluties, waaronder de nieuwe zijspots de meest opvallende is. Achter beide McLaren’s volgden respectievelijk Alonso, Schumacher, Perez, Hülkenberg, Rosberg, Massa, Maldonado en Grosjean. Jules Bianchi nam de plaats in van Di Resta voor de vrijdagsessies en eindigde met de zestiende chrono. Bij Williams stapte Bottas in plaats van Senna, maar de Fin ging van de baan; weliswaar niet zonder eerst de dertiende tijd te klokken.

Pastor Maldonado - Williams-RenaultPastor Maldonado - Williams-Renault
Het weer verslechterde nog in de namiddag en wanneer de regenvlagen even uitbleven, was het het moment om op de baan te komen. Pastor Maldonado was buiten op het beste moment en met 1:27,476 was hij de snelste in de tweede sessie, maar trager dan Button in de morgen. Rosberg volgde op minder dan een tiende van een seconde terwijl Vettel al vier tienden moest toegeven. Perez was ditmaal vierde voor Grosjean en Hülkenberg. Button zette nu de achtste tijd neer. Hamilton en Alonso kwamen nauwelijks buiten en bleven steken met de negentiende en twintigste tijd. Schumacher ging op het einde van de sessie nog hard van de baan nadat hij al niet verder dan de drieëntwintigste tijd was geraakt.

Foto's: Pirelli


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zaterdag 21 juli 2012 om 09:01


Andere publicaties op Racingworld.be...