VLN 6: Stippler en Basseng bezorgen Audi een tweede zege

Marc Basseng en Frank StipplerMarc Basseng en Frank Stippler
De RCN-DMV-Grenzlandrennen, de zesde manche voor het VLN kampioenschap, werd gewonnen door de Phoenix Audi R8 LMS ultra van het duo Frank Stippler en Marc Basseng. Zij gingen de Manthey Porsche van Romain Dumas en Jochen Krumbach vooraf terwijl de ROWE Mercedes, winnaar van de vorige race, nu strandde op de derde plaats na tijd verloren te hebben na een klapband. Het duo Maxime Martin en Markus Palttala zagen deze keer niet de finish vlag, de GT4 Porsche gaf op na 15 ronden met mechanische pech.
Rowe Racing - Mercedes-Benz SLS AMG GT3Rowe Racing - Mercedes-Benz SLS AMG GT3
Voor even werden alle problemen die het Eifel circuit kent vergeten en nam de sport weer de bovenhand met de vier uur durende zesde race voor het VLN kampioenschap. De kwalificatie werd geteisterd door regen waardoor verscheidene wagens van de baan gingen en voor heel wat schade zorgde. De ROWE Mercedes van Jäger/Roloff/Seyffarth, twee weken geleden nog winnaar op de Ring, was de snelste onder deze moeilijke omstandigheden en ging de Dörr McLaren van Moser/Klasen/Riemer vooraf. De tweede ROWE Mercedes van Zehe/Rehfeld klokte de vierde tijd na de Porsche van Dumas en Krumbach.

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 RManthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Bij de start was de regen verdwenen en het was de oranje McLaren die als leider door de eerste bocht schoot. De Britse GT zou de leiding vier ronden bewaren alvorens Dumas de Manthey Porsche voorbij de McLaren wrong. Ondertussen verloren we al de Audi van Biela/Hohenadel/Mutsch na een sortie. Ook de McLaren zou de race niet uitrijden, maar opgeven met een probleem aan de ophanging. De eerste serie pitstops gooide het klassement overhoop doordat iedereen voor een verschillende strategie koos, maar na de tweede reeks stops viel de race in zijn plooi. Bij Phoenix was men het snelst in de pits en de Audi van Stippler/Basseng kwam als eerste de baan terug op voor de Manthey Porsche van Dumas/Krumbach. De posities zouden niet meer wijzigen, na de Audi en de Porsche pakte de ROWE Mercedes van Jäger/Roloff/Seyffarth de derde plaats ondanks een klapband.

Uitslag RCM DMV Grenzlandrennen 2012:

01. Frank Stippler/Marc Basseng (Audi R8 LMS ultra) 29 ronden
02. Jochen Krumbach/Romain Dumas (Porsche 911 GT3 R)
03. Thomas Jäger/Alexander Roloff/Jan Seyffarth (Mercedes-Benz SLS AMG GT3)
04. Michael Illbruck/Robert Renauer (Porsche 911 GT3 R) op 1 ronde
05. Klaus Abbelen/Sabine Schmitz/Christopher Brück (Porsche 911 GT3 R)
06. Michael Zehe/Roland Rehfeld (Mercedes-Benz SLS AMG GT3)
07. Andreas Gülden/Marco Seefried/Marc Busch (Porsche 911 GT3)
08. Frank Kräling/Marco Schelp/Marc Gindorf (Porsche 911 GT3)
09. Gerhard B. Heukerott/Kai Riemer/Hendrik Scharf (Porsche 911)
10. Wolfgang Kohler/Christian Menzel (Porsche 911 GT3 Cup)

Foto's: Jan Brucke/VLN


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 22 juli 2012 om 00:38


Andere publicaties op Racingworld.be...