Curitiba: Alweer Chevrolet in beide races

Rob Huff - Chevrolet Cruze 1.6TRob Huff - Chevrolet Cruze 1.6T
Chevrolet heeft nu ook beide races op het Braziliaanse circuit van Curitiba op zijn naam geschreven. De blauwe Cruze palmden bij race 1 weer gans het podium in, terwijl in race 2 Gabriele Tarquini met zijn derde plaats net kon verhinderen dat de Chevrolet's weer een tripel binnen haalden. Met een overwinning voor Muller en Huff ieder wijzigt er niets in de stand van het kampioenschap.
In race 1 kregen wij weer de vertrouwde Chevrolet show voorgeschoteld, de drie Cruze’s startten vooraan en bleven op kop tot bij het vallen van de vlag. Muller won voor Menu en Huff. Tarquini geraakte voorbij de Cruze van Nykjaer en werd vierde voor de beide Bamboo Chevrolet’s. O’Young pakte de zevende plaats terwijl de BMW’s van Coronel en Michelisz achtste en negende werden en de top 10 werd afgesloten door Pepe Oriola.

Uitslag race 1:

1. Yvan Muller (Chevrolet Cruze 1.6T)
2. Alain Menu (Chevrolet Cruze 1.6T)
3. Rob Huff (Chevrolet Cruze 1.6T)
4. Gabriele Tarquini (SEAT Leon)
5. Michel Nykjaer (Chevrolet Cruze 1.6T)
6. Alan MacDowall (Chevrolet Cruze 1.6T)
7. Darryl O’Young (SEAT Leon)
8. Tom Coronel (BMW 320 TC)
9. Robert Michelisz (BMW 320 TC)
10. Pepe Oriola (Seat Leon)

Bij race 2 stonden er twee BMW’s op de eerste startrij met Michelisz voor Coronel, maar de Duitse wagens vermochten niets tegen de Chevrolet’s en werden al vlug opgeslokt door blauwe armada. Uiteindelijk werden Michelisz en Coronel vijfde en zesde. Vooreerst moesten de Chevrolet's Tarquini in de Seat nog voorlaten die de leiding van de race overnam, maar ook de kleine Italiaan kon niet weerstaan aan de Cruze van Huff en Menu. Tarquini kon nog wel de derde Cruze van Muller voor blijven en alzo nog op het laagste trapje van het podium eindigen.

Uitslag race 2:

1. Rob Huff (Chevrolet Cruze 1.6T)
2. Alain Menu (Chevrolet Cruze 1.6T)
3. Gabriele Tarquini (SEAT Leon)
4. Yvan Muller (Chevrolet Cruze 1.6T)
5. Norbert Michelisz (BMW 320 TC)
6. Michel Nykjaer (Chevrolet Cruze 1.6T)
7. Tom Coronel (BMW 320 TC)
8. Mehdi Bennani (BMW 320 TC)
9. Tiago Monteiro (SunRed Leon)
10. Aleksei Dudukalo (Seat Leon)

Muller staat nog steeds op kop in het kampioenschap met 287 punten en gaat Huff vooraf die 270 punten telt. Menu staat derde met 250 eenheden en tarquini is vierde met 162 punten.

Foto: FIA WTCC


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op zondag 22 juli 2012 om 23:18


Andere publicaties op Racingworld.be...