Dindo Capello niet langer in actie in het WEC

Dindo Capello Dindo Capello
Er was al lang sprake van dat Dindo Capello overwoog om met prototyperacen te stoppen maar nu laat Audi officieel weten dat de Italiaan niet zal deelnemen aan de resterende manches van het WEC en met onmiddellijke ingang stopt met racen op hoog niveau. Capello zal niet vervangen worden op de R18 ultra #2, Allan McNish en Tom Kristensen zullen de overblijvende races alleen afwerken.
Dindo Capello speelde al lang met de gedachte om er mee te kappen, er werd zelfs verwacht dat hij zijn afscheid eind vorig jaar zou afkondigen, maar uiteindelijk deed de Italiaan er dit jaar nog een seizoen WEC bij. De zware ongevallen bij de 24 uren van Le Mans zijn zeker niet vreemd aan de beslissing om er toch plots mee te kappen in volle seizoen en een clausule in zijn contract met Audi liet hem toe om na de 24 uren te stoppen.

Capello reed 19 jaren in dienst van Audi en won dit jaar nog de 12 uren van Sebring en eindigde tweede tijdens de 24 uren van Le Mans, een race die hij driemaal wist te winnen. Capello begon zijn carriere bij Audi midden jaren negentig van vorige eeuw in het Italiaanse tourisme kampioenschap waar hij een Audi A4 bestuurde en in 1996 de titel behaalde. Vanaf 2000 maakte hij ieder jaar deel uit van de Audi troepen bij de 24 uren van Le Mans, met uitzondering van 2003 waar hij uitkwam voor Bentley en ook de race won. Het jaar nadien zou hij deze prestatie herhalen maar dan aan het stuur van een Audi R8. In 2008 volgde dan een derde overwinning nu met de Audi R10 TDi. Capello reed voor Audi ook in het DTM kampioenschap in 2005. De Italiaan zal niet volledig van het circuit verdwijnen want hij zal nog te zien zijn in het Italiaanse GT kampioenschap natuurlijk achter het stuur van een Audi R8 LMS.


Foto: Audi


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WEC op maandag 23 juli 2012 om 23:32


Andere publicaties op Racingworld.be...