24H Spa: Felix Seralles wint enige race van de dag na annulatie race 2 wegens de regen

Felix SerrallesFelix Serralles
Vandaag stonden twee formule 3 races op het programma die in aanmerking kwamen voor zowel het internationaal Britse F3 kampioenschap als voor de Europese FIA F3 titel. We kregen echter maar één race te zien, daar de hevige regen in de namiddag leidde tot de beslissing om de race af te gelasten. Felix Serralles won de race in de ochtend voor Daniel Juncadella.
Race 1 starte nog op een droge piste en Felix Seralles die van op de pole startte verloor al snel de leiding aan Sainz Jr. Seralles bleef echter in het slipstream van de Spanjaard en ging hem in ronde 3 gemakkelijk voorbij om daarna weg te rijden van het veld. Sainz Jr. kwam dan onder druk te staan van Juncadella en moest zijn tweede plaats prijs geven aan zijn landgenoot . Juncadella dichtte de kloof met Seralles tot vijf seconden maar kon de Zuid Amerikaan niet meer bedreigen.  

De vierde plaats was de inzet van een hevig gevecht tussen twee Carlin rijders, Jack Harvey en Jazeman Jaafar die in deze volgorde over de meet kwamen, echter niet zonder dat Jaafar eerder nog Lewis van de baan duwde en alzo Alex Lynn toeliet een plaatsje te winnen op Lewis. Rosenqvist en Blomqvist stelden enigszins teleur door niet verder te geraken dan de negende en tiende plaats. Leider in het Europees kampioenschap Raffaele Marciello strandde op de elfde positie en verliest de leiding in het kampioenschap aan Juncadella.

Dankzij zijn tiende plaats zou Blomqvist starten van op pole in de namiddagrace, maar de race werd afgelast wegens de regen. Seralles die zich al heel het weekend de snelste toonde start ook mogen van op de pole voor race 3.

Uitslag race 1:

 01.  Felix Serralles       Fortec Dallara-Merc      29m45.219s
 02.  Daniel Juncadella     Prema Dallara-Merc         + 5.657s
 03.  Carlos Sainz Jr       Carlin Dallara-VW         + 10.462s
 04.  Jack Harvey           Carlin Dallara-VW         + 12.678s
 05.  Jazeman Jaafar        Carlin Dallara-VW         + 14.364s
 06.  Alex Lynn             Fortec Dallara-Merc       + 14.515s
 07.  Michael Lewis         Prema Dallara-Merc        + 16.009s
 08.  Pipo Derani           Fortec Dallara-Merc       + 16.776s
 09.  Felix Rosenqvist      Mucke Dallara-Merc        + 18.081s
 10.  Tom Blomqvist         Ma-Con Dallara-VW         + 20.037s


Foto: British GT


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op vrijdag 27 juli 2012 om 17:47


Andere publicaties op Racingworld.be...