Marc Goossens debuteert dit weekend met Viper GTS-R in Mid-Ohio

De ALMS race die komend weekend plaatsvindt op het circuit van Mid-Ohio zal het debuut zien van de nieuwe Viper GTS-R GTE. SRT Motorsports zal twee van de bij Riley geprepareerde en door de fabriek ondersteunde Viper's inzetten met onder meer Marc Goossens als rijder op de #93 naast Tommy Kendall. Drieëndertig wagens schreven zich in waarvan het merendeel weer GT's zijn.
Het debuut van de nieuwe Viper GTS-R is natuurlijk de aantrekkingspool voor de race op Mid-Ohio. Twee wagens zullen aan de start verschijnen met naast Goossens en Kendall ook Dominik Farnbacher/Kuno Wittner op wagen #91. De wagens worden gebouwd bij Riley, maar het is geweten dat Chrysler het project ondersteunt. De GTE categorie telt de meeste deelnemers, 13, en de Viper’s zullen het niet gemakkelijk hebben tegen de officiële Corvette’s, de RLL BMW M3’s, de Flying Lizard Porsche’s en de Ferrari F458’s van Extreme Speed Motorsports.  De GTC klasse telt zes deelnemers, allemaal porsche GT3 Cup’s met bij de ingeschreven rijders twee Nederlanders, Patrick Huisman bij Green Hornet racing en Jeroen Bleekemolen bij JDX Racing.

Bij de LMP wagens is het hetzelfde triestig beeld als bij vorige races, slechts drie LMP 1’s zullen starten met de Muscle Milk Pickett Racing HPD als groot favoriet  tegen de twee Lola Mazda’s van Dyson Racing. Bij de LMP2’s telt men vier deelnemers en het is daar natuurlijk uitkijken naar de prestatie van de Conquest Morgan Nissan van Heinemeier Hansson en Plowman, temeer daar de Belgische equipe vorige race haar eerste klassenoverwinning binnenrijfde. De voornaamste tegenstander wordt weer Level 5 Motorsport dat zou komen met beide HPD ARX-03b.  Tenslotte tellen we nog zeven Oreca’s FLM09’s in de PC klasse. In deze instapklasse zien we toch ook enkele bekende namen  zoals die van Bruno Junqueira, Martino Franchitti en Ryan Dalziel.

Foto: SRT


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ALMS op donderdag 02 augustus 2012 om 13:00


Andere publicaties op Racingworld.be...