ADAC GT: Oliver Gavin met Mühlner Motorsport Chevrolet Camaro

YACO Racing - Camaro GTYACO Racing - Camaro GT
Oliver Gavin, officieel Corvette rijder in de ALMS, gaf vandaag te kennen dat hij toegekomen is in Oostenrijk waar hij dit weekend zal deelnemen aan de manche van het ADAC GT kampioenschap. Gavin zal op de Red Bull Ring een Chevrolet Camaro delen met Roland Ash. Het team voelt de wagen eerst aan de tand op de Salzburgring, alvorens af te zakken naar de Red Bull Ring voor het eigenlijke race-weekend.
Oliver Gavin testte dit voorjaar de Amerikaanse bolide reeds, maar opmerkelijk is dat de Britse rijder niet deelneemt aan het stuur van één van beide wagens van het YACO Racing powered by Jochen Schweizer team, maar in een extra Camaro ingeschreven onder de naam van Mühlner Motorsport. Dit laatste team kwam tot nu toe in actie in het FIA GT1 kampioenschap met Porsche onder de vlag van het Exim Bank Team China, maar het ziet er nu naar uit dat het andere horizonten opzoekt. Met Roland Asch en Oliver Gavin heeft het in Francorchamps gebaseerde team al zeker twee toprijders in huis.

De drie Camaro’s zullen het op de Red Bull Ring moeten opnemen tegen niet minder dan 39 tegenstanders waaronder de Alpina B6 van Maxime Martin en de Ford GT van Nico Verdonck. Opmerkelijk is ook de deelname van Andrea Piccini, niet met een Audi maar achter het stuur van een Lamborghini Gallardo LP600+ van het GRT Grasser Racing Team.

Foto: ADAC GT Masters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 08 augustus 2012 om 10:29


Andere publicaties op Racingworld.be...