ADAC GT Masters: Red Bull Ring: Zege voor Farnbacher Porsche - Verdonck op podium

Lambda Performance - Ford GTLambda Performance - Ford GT
Onder een stralende zon heeft de Farnbacher Porsche van Niclas Kentenich en Mario Farnbacher in extremis de overwinning binnengehaald in race 2. Het team plukt dus duidelijk de vruchten van hun recente overstap van Ferrari naar Porsche en heeft na de pole en de derde plaats van gisteren nu ook de eerste zege beet. Net als in race 1 ging het zilver naar de Frogreen Porsche van het duo Armindo/Renauer, terwijl Nico Verdonck en Jesse Krohn hun Lambda Ford GT naar een zeer sterke derde plaats reden. Maxime Martin scoorde wederom geen punten, maar beperkte desondanks de schade in de puntentelling.
Start race 2Start race 2
Voor het eerst dit jaar vetrok er een McLaren vanaf pole, de MRS GT Racing bolide die gisteren nog een safety car periode veroorzaakte, viel echter al snel terug. Al in de eerste bocht verloor de Britse GT de kop aan de kampioenschapsleidende Corvette van Keilwitz/Alessi, terwijl een ronde later de wagen werd gesandwiched door twee Porsches en daarop spinde. De leidende Callaway Corvette had inmiddels een hele horde Porsches achter zich aanrijden, maar Daniel Keilwitz hield het hoofd koel en begon stelselmatig een voorsprong op te bouwen op de Farnbacher en Schütz Porsches. Deze laatste wagen viel vervolgens vooraan weg wanneer Nick Tandy een drive through kreeg aangesmeerd voor een fout tijdens de rollende start.
 
Farnbacher ESET Racing - Porsche 911 GT3 RFarnbacher ESET Racing - Porsche 911 GT3 R
Na de pitstops reed Diego Alessi nog steeds op kop met de Corvette, maar Mario Farnbacher was inmiddels het gat stelselmatig aan het dichtrijden. Met nog vijf minuten op de klok gebeurde er echter iets ondenkbaar wanneer Alessi zonder brandstof viel op het rechte stuk. De Callaway Corvette met startnummer #28 zag de kostbare kampioenschapspunten in rook opgaan en moest de overwinning laten aan de Farnbacher Porsche die achter de uitgerukte safety car de finishlijn als eerste overschreed.
 
Lambda Performance - Ford GT Lambda Performance - Ford GT
De derde en laatste podiumplek ging naar de Lambda Performance Ford GT van onze landgenoot Nico Verdonck en zijn Finse teamgenoot Jesse Krohn. Verdonck had de race aangevat vanop de twaalfde gridpositie en kon in de openingsronde al meteen twee plaatsen goedmaken tot P10, waar hij vervolgens vast kwam te zitten onder de achtervleugel van de Heico Mercedes #9 en later de Frogreen Porsche #29. Bij het binnenrijden van de pit kon hij vervolgens nog een plaats goedmaken bij het ontwijken van de spinnende Corvette van Heinz-Harald Frentzen. Collega Krohn reed na het dichtgaan van het pitwindow opeens in vierde stelling rond, maar al snel voelde de Fin de hete adem in zijn nek  van de Corvette die Verdonck voorheen nog net had gepasseerd. Krohn verdedigde echter goed, beet van zich af en kon de vierde plaats veilig stellen. Dankzij de opgave van de leider schoof de Ford GT nog op naar een uitermate knappe derde plaats.
 
Martin/Lunardi - Alpina B6 GT3Martin/Lunardi - Alpina B6 GT3
Voor Maxime Martin en Dino Lunardi werd het een weekend om snel te vergeten. De Alpina B6 verteerde de Red Bull Ring niet goed en ook vandaag werden er geen punten gescoord. Startend vanaf P17 was het Franco-Belgische duo al opgerukt tot de twaalfde plek na de pitstops, wanneer een drive through wegens een foutieve pitstop de wagen vervolgens weer deed terugvallen in de buik van het peloton waar de #1 uiteindelijk als achttiende finishte. Dankzij de opgave van Keilwitz en Alessi blijft de situatie in het kampioenschap echter ongewijzigd, Martin en Lunardi bezetten dus nog steeds de tweede plaats op slechts drie punten achterstand. Nico Verdonck en Jesse Krohn schuiven dankzij hun derde plaats op naar de achtste plek in de rangschikking (+ 35 punten).



Foto's: ADAC GT Masters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT3 op zondag 12 augustus 2012 om 14:33


Andere publicaties op Racingworld.be...