Picariello behaalt zege in race 2 en finisht vijfde in race 3 - Weckx derde in F3 Trophy

Alessio PicarielloAlessio Picariello
Alessio Picariello heeft er een mooi weekend opzitten, na een derde plaats op zaterdag voegde de jonge Belg zondag een overwinning en een vijfde plaats toe aan zijn palmares. Picariello leidde oppermachtig van start tot finish in race 2 alvorens in race 3 op te klimmen van een achtste startpositie naar de vijfde plaats. Weckx sloot zijn weekend af met een derde plaats in de Trophy klasse van het Duitse Formule 3 kampioenschip.

Formule ADAC

Alessio Picariello voor G&J / Schiller Motorsport van start tot finishAlessio Picariello voor G&J / Schiller Motorsport van start tot finish
Picariello schoot als eerste weg bij de start van race 2 en nam autoritair de leiding. Niemand zou de Belg nog kunnen bedreigen en Picariello haalde zijn tweede zege van het seizoen binnen. De Belg had bij aankomst acht seconden voorsprong op Gustav Malja, die was opgeklommen van een tiende startplaats. Kuba Dalewski pakte het laatste podiumplaatsje nadat Indy Dontje en Hendrik Grapp, die derde en vierde finishten een tijdstraf van 30 seconden kregen wegens het herhaaldelijk rijden buiten de limiet van de piste.

Wegens de omgekeerde grid vertrok Picariello als achtste bij race 3, terwijl Florian Herzog de pole kreeg toegewezen. Lang kon Herzog niet genieten van de eerste plaats want al in de eerste ronde ging Kirchhöfer hem voorbij. Ook na een safety car procedure in ronde twee kon Kirchhöfer zijn tegenstanders achter zich houden en alzo zijn vierde overwinning behalen. Herzog zou ver terugvallen en het podium werd vervolledigd door Jason Kremer en Thomas Jäger. Picariello klom nog op tot de vijfde positie maar had nooit uitzicht op een derde opeenvolgende podiumplek.

ATS Formule 3 Cup

In de ATS Formule 3 Cup ging de overwinning in race 3 voor de tweede maal naar Tom Blomqvist die opnieuw autoritair won voor Lucas Auer en Jimmy Eriksson. Jordi Weckx finishte als zestiende algemeen maar was opnieuw derde bij de oudere wagens die strijden voor het Trophy klassement.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 13 augustus 2012 om 07:08