GrandAm: Starworks Motorsports oppermachtig op Watkins Glen

Starworks Motorsport - Ford RileyStarworks Motorsport - Ford Riley
Het Starworks Motorsports Team blijft verbazen, het team dat sinds begin dit jaar hoge ogen gooit zowel in het GrandAm kampioenschap als in het WEC behaalde dit weekend de dubbel bij de Watkins Glen 200. Ging de overwinning bij vorige wedstrijd naar het duo Bourdais/Popow dan was het nu de beurt aan hun teamgenoten Dalziel/Luhr. Dalziel nadert in het kampioenschap nu dicht op het Ganassi duo Pruett/Rojas.

Turner Motorsport - BMW M3Turner Motorsport - BMW M3
Geen moeite is te klein voor Starworks Motorsports om het team te laten scoren, werd eerder Sebastien Bourdais aangetrokken als rijder dan werd er voor de race op Watkins Glen niemand minder dan de laatste winnaar in het ALMS kampioenschap Lucas Luhr binnengehaald om Ryan Dalziel te vervoegen ter vervanging van Enzo Potolicchio. De Venezolaan trok zich na de wedstrijd in Indianapolis terug uit het kampioenschap uit onvrede met de gang van zake bij race control. Luhr behaalde zijn eerste GrandAm overwinning in een race die vijf leiders kende en tevens onderbroken werd door een aantal safety car procedures. Na de laatste onderbreking wanneer de wagens losgelaten werden op vier ronden van het einde, zat Bourdais onder de achtervleugel van zijn teamgenoot Dalziel, maar de Fransman kon niet meer voorbij de leider komen. Scott Pruett en Memo Rojas eindigden als derde in de Ganassi Riley BMW, voldoende om de leiding in het kampioenschap te behouden. De eerste Corvette DP kwam enigszins verrassend pas binnen op de vierde plaats. Bij de GT’s ging de overwinning naar de BMW M3 van Bill Auberlen en Paul Dalla Lana voor de Corvete van Said/Curran die lang aan de leiding reed.

Uitslag:
 01.Ryan Dalziel/Lucas Luhr (Ford Riley)
 02. Sebastien Bourdais/Alex Popow (Ford Riley)
 03. Scott Pruett/Memo Rojas (BMW Riley)
 04. Max Angelelli/Ricky Taylor (Corvette DP)
 05. Jon Fogarty/Alex Gurney (Corvette DP)
 06. Terry Borcheller/David Donohue/J.Taylor (Corvette DP)
 07. Oswaldo Negri/John Pew (Ford Riley)
 08. Bill Auberlen/Paul Dalla Lana/B.Johnson (BMW M3) eerste GT
 09. Boris Said/Eric Curran (Corvette GT )
 10. Andrew Davis/Leh Keen (Porsche GT3)

Foto's: GrandAm

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 14 augustus 2012 om 00:04