Voor de tweede maal dit jaar naar de Slovakia Ring

Start FIA GT1 - SlovakiaringStart FIA GT1 - Slovakiaring
Na een onderbreking van meer dan een maand hervat het FIA GT1 kampioenschap zijn competitie met een tweede race op de Slovakia Ring. Het kampioenschap bezocht dit circuit al een dikke twee maanden geleden, maar het wegvallen van de Aziatische races maakt dat het FIA GT1 een noodkalender moest samenstellen met daarop naast de Nürburgring een tweede meeting in Slowakije. Ondertussen is na het forfait van Aston Martin ook het wegblijven van Porsche bevestigd zodanig dat voorlopig er maar 13 wagens op de startlijst staan.
Aanstaande weekend vindt de zesde manche van het FIA GT1 kampioenschap plaats op de Slovakia Ring maar sinds de laatste race in Portugal doorzwemt het kampioenschap heel woelig water. Vooreerst was er het wegvallen van de twee races in China nadat ook al Zuid Korea eerder dit jaar afzag van het organiseren van de GT1 race. Het Aziatisch programma beperkte zich enkel tot de slotrace in India en SRO besloot dan maar om twee extra races in Europa te houden. Naast een race tijdens het BES weekend op de Nürburgring komt er dus een tweede manche op de Slovakia Ring waar het kampioenschap in juni al op veel bijval kon rekenen. Een gevolg van het wegvallen van beide Chinese races is echter dat het Exim Bank Team China geen heil meer ziet in een verdere deelname aan het kampioenschap en beide Porsche’s, geprepareerd door Mühlner Motorsport, dus verdwijnen. Na het eerdere wegvallen wegens financiële perikelen van het Aston Martin Valmon Racing team Russia, was het gokken wat betreft het aantal effectieve deelnemers. Nu de dagen vorderen, blijkt dat het startveld gereduceerd is tot 13 wagens. Bovendien liet Stéphane Ratel net voor de 24 uren van Spa weten dat SRO in 2013 niet langer de promotor wenst te zijn van het FIA GT1 WK en een eigen GT Sprint serie opstart zonder het FIA label. Toch zal SRO het huidige kampioenschap tot eind 2012 verder organiseren, maar de toekomst oogt dus wel heel somber voor het GT wereldkampioenschap.

Zonder Porsche en zonder Aston Martin staan er dit weekeend dus 13 wagens aan de start al hoopt men Sunred er toe te bewegen alsnog een tweede Ford GT klaar te stomen. WRT Audi, AF Corse Ferrari, Hexis McLaren, Vita4One BMW en All-Inkl.com Mercedes zetten allen twee wagens in met de gekende rijdersduo’s. Bij Reiter Lamborghini zal de geschorste Tomas Enge vervangen worden door Stefan Rosina, die plaats zal nemen naast Albert von Thurn und Taxis. Ook bij Sunred wordt de bemanning gewijzigd, Matteo Cressoni laat zijn plaats in de Ford GT aan de zijde van Milos Pavlovic over aan Andreas Zuber. Zaterdag om 17u45 plaatselijke tijd wordt de kwalificatie race gereden terwijl de Championship Race zondag om 13u15 start.

Foto's: Berns/SRO


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op donderdag 16 augustus 2012 om 00:13


Andere publicaties op Racingworld.be...