Euro Series Nürburgring: Wehrlein derde winnaar van het weekend

Na Juncadella en Sims was het in de derde en laatste race van het weekend de beurt aan de zeventienjarige Pascal Wehrlein om met de overwinning te gaan lopen. De jonge Duitser wam ongeschonden uit de startchaos en won voor Buller en Jaafar.
De jonge Duitser startte als vijfde maar voor hem ging het in de eerste ronde al grondig mis, in de eerste bocht duwde de van op de pole vertrokken Juncadella de Zweed Rosenqvist de vangrails in en even later botsten  Marciello en Müller en ging ook Roda van de baan. Wehrlein was in het geharrewar voorbij Buller en Jaafar geraakt en wanneer Juncadella een drive through kreeg toegekend voor zijn aanrijding met Rosenqvist, viel de leiding zomaar in de schoot van de Duitser. Wehrlein bouwde zijn voorsprong uit en reed naar zijn eerste Euro Series overwinning.

Juncadella zou later nog in aanrijding komen met Sainz Jr. en definitief verdwijnen in het opgeverspark. De Spanjaard behoudt wel de leiding in het kampioenschap, maar Wehrlein rukt op naar de tweede plaats ten koste van Marciello.

Uitslag race 3:
1. Pascal Wehrlein (Dui)- Dallara F312-Mercedes
2. William Buller (GBr) - Dallara F312-Volkswagen
3. Jazeman Jaafar (Mal) - Dallara F312-Volkswagen
4. Emil Bernstorff (GBr) - Dallara F312-Volkswagen
5. Tom Blomqvist (GBr) - Dallara F312-Volkswagen


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op zondag 19 augustus 2012 om 22:34


Andere publicaties op Racingworld.be...